• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Sklep LokoMotyw - polityka sprzedaży

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
W Lokomotyw zamawia się tylko przez maila, czy mają jakąś stronę na której dokonuje się normalnych zakupów internetowych ?

puszo

Aktywny użytkownik
Reakcje
215 3 3
Niestety nie mają strony internetowej. Rozmawiałem ze sprzedawcą i powiedział mi że tylko na Facebooku są podawane wiadomości a zamówienie mailowo.

puszo

Aktywny użytkownik
Reakcje
215 3 3
No dokładnie, ja też byłem trochę zdziwiony. Sprzedawca lub właściciel bo nie pytałem kim jest wyjaśnił mi, że to dodatkowe obowiązki związane z uaktualnianiem stanu magazynowego :)

OP
OP
EC45

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Obowiązki powiada...a czy nie jest świadom ilu klientów traci? Na przykład teraz, chciałem zamówić w tym sklepie, ale zamówiłem gdzie indziej...mniej klikania.

puszo

Aktywny użytkownik
Reakcje
215 3 3
Widocznie ma klientów stacjonarnych pod dostatkiem :) Ja zaglądam tam będąc okazyjnie w Poznaniu dwa razy w roku:
1. W styczniu na warsztatach modelarskich
2. W październiku na Targach Hobby
Przepraszam za jakość, zdjęcie robione telefonem.
Najważniejsze że jest z nowym numerem. Kolejny do kolekcji :).

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.422 31 1
Obowiązki powiada...a czy nie jest świadom ilu klientów traci? Na przykład teraz, chciałem zamówić w tym sklepie, ale zamówiłem gdzie indziej...mniej klikania.
Panowie, właściciel sklepu Lokomotyw nie zajmuje się tylko prowadzeniem sklepu, dlatego też nie chce dodatkowo prowadzić strony internetowej, bo brak mu na to czasu. Maciek, bo o nim mowa, to przecież nasz kolega z tego forum, a kto chce coś sobie u niego zakupić może przecież wysłać wiadomość na PW ;). Ja kilkakrotnie kupowałem u Maćka kilka rzeczy i jestem zadowolony z obsługi i kontaktu.

Pozdrawiam serdecznie

puszo

Aktywny użytkownik
Reakcje
215 3 3
Ja również jestem zadowolony z obsługi. Wczoraj otrzymałem telefon o dostępności omawianego wagonu, zrobiłem przelew, dziś wysyłka paczki. Nie wszędzie tak jest, a być powinno :). Polecam sklep tym bardziej, że jest to masz kolega z forum.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.714 443 99
W Lokomotyw zamawia się tylko przez maila, czy mają jakąś stronę na której dokonuje się normalnych zakupów internetowych ?
Ja zamawiałem u nich kiedyś 3Aw. Pomimo, że nie mają standardowej strony sklepu internetowego, a zakupy dokonywałem korespondencją przez ich profil na facebook'u (LokoMotyw) - nie było żadnego problemu z terminowością dostawy jak i samym modelem, dlatego polecam.

Sachsen

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
199 4 1
O wilku mowa....
Mam nadzieję, że do końca 2017 pojawi się klasyczny sklep, typu login, koszyk itd., gdzie będą wszystkie nasze artykuły. Na razie główną przeszkodą jest zbyt mały lokal i brak porządnego magazynu, bo wynajmujemy dość drogą powierzchnię w centum handlowym.
Póki co, mając sklep w centum Poznania, otwarty 7 dni w tygodniu nie narzekamy na brak klientów, handel w internecie traktujemy pomocniczo, niejako jak dodatkową reklamę sklepu stacjonarnego.
Wiele dobrych sklepów modelarskich w Niemczech nie posiada sprzedaży internetowej i istnieją od wielu, wielu lat... Sam byłem ich klientem.
Ale jak komuś do Wielkopolski daleko, to wszystkie nowości i ceny pokazujemy na FB (na stronie www jest podgląd fb - więc nie trzeba mieć tam konta). E-mailowo mamy wielu stałych klientów z różnych zakątków Polski i mam nadzieję że są zadowoleni z poziomu naszych usług.
Przez PW na forum też można...

Darek1957

Znany użytkownik
Reakcje
1.427 0 0
Namawiam jednak na tradycyjny sklep internetowy. Nie traktujcie handlu w internecie jako działalność pomocniczą. W Polsce jest mnóstwo modelarzy kolejowych spoza Poznania z maleńkich miejscowości. Oni także chcieliby kupić coś aktualnego w branży modelarstwa kolejkowego.
Nie mieszkamy w Niemczech.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 12
Tabor 106
Tabor 5
Tabor 7
Tabor 22