• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 (1:87) Skład opału

Tomek K

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
368 5 1
Rozumiem, że jest to bocznica stacyjna odgałęziająca się od małej stacyjki. Jeśli tak, to układ jest poprawny tylko to żeberko ochronne jest za długie. No chyba, że planujesz tam inny punkt ładunkowy.

grzegorz kita

Moderator Grupy Fremo Polska
Zespół forum
FREMO Polska
KSK 1:1
KSK Wrocław
Reakcje
623 8 0
witam
realistycznie skład i osiedle się wykluczają
pomyśl o domach mieszkalnych pracowników kolejowych cegła z lat 20 XX pruskiej konstrukcji
przykładowo Wrocław Brochów zasadniczo od wejścia do domów wielorodzinnych do lini torów czasem jest około 15 m
pozdr

OP
OP
marekh0

marekh0

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
witam
realistycznie skład i osiedle się wykluczają
pomyśl o domach mieszkalnych pracowników kolejowych cegła z lat 20 XX pruskiej konstrukcji
przykładowo Wrocław Brochów zasadniczo od wejścia do domów wielorodzinnych do lini torów czasem jest około 15 m
pozdr
Masz może jakieś zdjęcia tych domów???
A za komuny się budowało się jak leciało.Skład opału powstał w latach np 1960,rozbudowany w latach 1970.Osiedle budowano w latach 1990-2000.Na tanich działkach.A teraz mieszkańcy protestują że jest za dużo pyłu węglowego:)

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.707 51 5
Fajny pomysł, ale te domki, to Ci chyba za małe wyszły. To ma być diorama, czy moduły ? Pomyśl nad tymi domkami, o których pisał Tomek i o tym, żeby zrobić tam przystanek lub małą stacyjkę-mijankę.
Zabudowania składu będziesz robił sam, czy gotowca przypudrujesz? :)

OP
OP
marekh0

marekh0

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Fajny pomysł, ale te domki, to Ci chyba za małe wyszły. To ma być diorama, czy moduły ? Pomyśl nad tymi domkami, o których pisał Tomek i o tym, żeby zrobić tam przystanek lub małą stacyjkę-mijankę.
Zabudowania składu będziesz robił sam, czy gotowca przypudrujesz? :)
Domki tylko zrobiłem na szybko że(bez skali tylko po to żeby były na planie)Zastanawiam się nad modułem.Już druga osoba pisze żeby były to domy z lat 20 to jest do przemyślenia:)
Zabudowę składu to chyba sam zrobię:)

ManMania

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Wywal domki daj tam betonową, lub asfaltową drogę a po bokach zarośla.Możesz dokładniej rozrysować co planujesz w samym składzie opału jakie budynki ? Co do drogi to tylko moja wizja :).

OP
OP
marekh0

marekh0

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Witam.Po wielu przemyśleniach muszę zrezygnować z tego projektu.Mam za mało miejsca żeby to wybudować całość ma ponad 3,5 metra ,a ja mam do dyspozycji 2,5 metra:(
Kto pomoże sensownie ,zmienić projekt?Mam już zakupione rozjazdy 10 stopniowe lewy i prawy plus 3 długie tory po 94cm.

OP
OP
marekh0

marekh0

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
DSC00902.JPG
Witam.Zrobiłem przerwę oczekując na profile FREMO.W końcu dopiero w niemczech je zakupiłem.Teraz myślę o ostatecznym projekcie układu torów.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 0