• Podczas tworzenia nowego ogłoszenia prosimy o wybranie prefixu. Znacząco ułatwi to innym użytkownikom korzystanie z ogłoszeń w dziale Giełda.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Hej Gość czy wiesz, że w dziale giełda można edytować swoje wpisy oraz usunąć cały temat kiedy ogłoszenie jest już nieaktualne?
  • Prefixy pozwalają wydzielić wyświetlanie ogłoszeń tylko konkretnego typu.

Kupię Set wagonów piętrowych DB Regio (najlepiej oświetlony od Roco)

Reakcje
63 8 0
Rozglądam się za setem trzech lub więcej wagonów DB Regio, produkcji Roco.
Na co warto zwrócić uwagę?
Na rodzaj i umiejscowienie drzwi w wagonach. Są dwie wersje. Drzwi nad wózkami i drzwi w części między wózkowej. Ta druga opcja mnie interesuje.

Najlepiej jakby to byl skład z linii RE3, RE5 lub jakiejś podobnej z Berlina. Ewentualnie linia Berlin-Hamburg.

Zapraszam z ofertami.

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.256 58 2
O ile wiem, to z okolic Berlina nie ma chyba wagonów piętrowych (pierwsza seria jeszcze jako HobbyTrain była chyba z RE1).
Ale jeżeli mogę doradzić - to nie kupuj tych które obecnie są dostępne w sprzedaży - bodajże z S-Bahn Drezno, bo właśnie coś zmieniono w konstrukcji i wewnętrzne oświetlenie dosłownie prześwituje przez pudła. Wygląda to strasznie. Gdzieś na drehscheibe był wątek z zdjęciami - ale nie mogę go teraz znaleźć.

OP
OP
MlodyS53
Reakcje
63 8 0
O ile wiem, to z okolic Berlina nie ma chyba wagonów piętrowych (pierwsza seria jeszcze jako HobbyTrain była chyba z RE1).
Ale jeżeli mogę doradzić - to nie kupuj tych które obecnie są dostępne w sprzedaży - bodajże z S-Bahn Drezno, bo właśnie coś zmieniono w konstrukcji i wewnętrzne oświetlenie dosłownie prześwituje przez pudła. Wygląda to strasznie. Gdzieś na drehscheibe był wątek z zdjęciami - ale nie mogę go teraz znaleźć.
Dziękuję za cenne uwagi. Może w przyszłym tygodniu udało mi się być w sklepie w Hamburgu. Liczę że będą coś fajnego mieli.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.870 173 19
Producent zadeklarował, że wyprodukuje nowe pudła i dośle do sklepów, które samodzielnie podejmą się wymiany lub sklepy mogą odesłać źle wykonane modele i producent sam dokona podmiany pudeł.