• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Semafory wjazdowe ze stacji Wrzeście

AdrianL

Aktywny użytkownik
Reakcje
23 0 0
Witam
Trwa modernizacja linii kolejowej 229 Lębork-Łeba.Kultowa stacja Wrzeście ,którą zna prawie każdy przestanie istnieć w obecnej formie.Zamierzałem pozyskać choćby jeden semafor prywatnie ,ale "odbijałem się od ścian" po czym nagle ktoś przyjechał i zabrał oba.Ucieszyłbym się gdyby zabrał to ktokolwiek poza złomiarzem. Czy ktoś z Was bliżej klubów czy stowarzyszeń wie gdzie one trafiły? z informacji dowiedziałem się że poszły "w Polskę". pozdrawiam

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
2.292 73 1
PKP PLK mają niestety taką zasadę, że oficjalnie prywatnym osobom nie mogą nic sprzedać. Gdybyś miał stowarzyszenie mógłbyś wtedy pisać do nich pisma o nieodpłatne przekazanie. Albo firma i udział w przetargu złomowym. Oni wolą wywalić na złom niż robić sobie niepotrzebny kłopot. Jeżeli komuś udało się pozyskać w inny sposób to tylko "na lewo" ;)

OP
OP
A

AdrianL

Aktywny użytkownik
Reakcje
23 0 0
Tak,ja to wszytko wiem dlatego napisałem że odbijałem się od ściany.Liczyłem na wyrwanie tego złomiarzowi jako ostateczność.Niestety dynamika prac na linii jest taka,że nie dałem rady upilnować momentu. Być może opchnęli to na boku złomiarzowi albo rzeczywiście ktoś załatwił i zabrał.Mnie już nawet nie interesuje kto,tylko czy zostaną zachowane

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
2.292 73 1
Powiem jako ciekawostkę: ostatnio na kupie złomu PLK leżały różne fajne rzeczy które trafią finalnie na złom a można by je uratować. Spytałem pracowników czy da rady odkupić ale nie, za to powiedzieli, że jak sobie zajumam to oni nie wnikają :LOL: No niestety nie skorzystałem z tej opcji i kawałek historii pójdzie na przemiał :(

Reakcje
1 0 0
Powiem jako ciekawostkę: ostatnio na kupie złomu PLK leżały różne fajne rzeczy które trafią finalnie na złom a można by je uratować. Spytałem pracowników czy da rady odkupić ale nie, za to powiedzieli, że jak sobie zajumam to oni nie wnikają :LOL: No niestety nie skorzystałem z tej opcji i kawałek historii pójdzie na przemiał :(
Źle podeszłeś do tematu - zaproponuj im wymianę złom za złom plus coś za fatygę

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 12
Koleje w Polsce 4
Koleje w Polsce 2
Koleje w Polsce 2
Koleje w Polsce 1