• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
chlopaki po prostu przeszli juz na zimowy czas albo na kalendarz chinski...wiec trzymajcie nerwy na wodzy i sprawdzajcie konto czy przypadkiem zona/ narzeczona nie wziela wam przypadkiem troche grosza na waciki zamiast na EU07

Zabkret

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Jedna firma chyba zakończyła produkcję (nowych ryflaków jakoś nie widać? - pomijam jakieś malowania Energetyki czy zupełnie bzdurne i fikcyjne Koleje Dolnośląskie), druga jeszcze na swoim koncie nic nie ma...
Chyba, może, ewentualnie, możliwe, że… blaaaaah, blaaaah, blaaaaah

Nie mieć najmniejszego pojęcia o sprawie, ale trzeba się wypowiedzieć. Ufo proszę, przetań takie głupoty gadać. Primo, ta jedna firma was jeszcze niezle zaskoczy, i sekundo Ty się nie martw o cudze finanse (tej drugiej firmy), ino wsadź Twój nos do własnego portfelu… ;)

Chciałbym tylko zauważyć, że z PIKO współpracują fachowcy, którzy znają się na rzeczy – dlatego nikt z Piko nie konsultuje publicznie swojego projektu. W przypadku jednej z wymienionych przez Ciebie firm czarną magią było np. odróżnienie przydziału lokomotywy od nazwy zakładu naprawczego
Ojoj ta jedna przez Karola wymieniona firma już zna te różnice bardzo dobrze. Też nie umieliśmy biegać, jak urodziliśmy się. Uczyliśmy się krok po kroku. Docinaj mi dalej, rob dalej takie komentarze, tylko dolewasz oleju do ognia mojej ambicji. Ja się uczę, cały czas i ja się uczę szybko, i każdy taki komentarz tylko pokazuje mi następną lukę, którą trzeba zamknąć, aby jakimś trollom zamknąć ... I tak krok, po kroku wiedza się powiększa.:devil:

A jak model się klientowi podoba, i się zgadza z pierwowzorem, to klientowi zwisa, czy ten model opracował Papież z Łodzi, Chuck Norris, lub Donald Duck.

Nie ukrywam, że z uśmiechem na twarzy rejestruje ucichnięcie wielu krzykaczy i trolli, co na początku na mnie wsiadali, i coraz bardziej cichli i znikali im bardziej projekt EU07 się posuwał do przodu.:D Ja jestem zgodliwy człowiek, nie szukam konfliktu, ale też nie pozwolę sobie dmuchać w kaszę. Przez nikogo!

Tak przy okazji - Piko jakoś mogło się zapytać mnie o możliwość wykorzystania moich zdjęć w katalogu. Konkurencja uważała taką zgodę za niepotrzebną. Pełen profesjonalizm ;-)
Jak długo i ile razy chcesz jeszcze ten temat wałkować? Kiedy rozmawialiśmy przez telefon o tym? Miesiąc temu? Dwa, trzy? Powiedziałem, że przepraszam za tą pomyłkę z tą twoją fotką? Była sprawa po tej rozmowie zakończona dla obu stron? Gdzie ten twój profesjonalizm? Piszesz o wagonach, które mają być fikcyjne, mimo że egzystują (to już jest czarna magia z tym taborem, co?), wypisujesz głupoty o finansach firmy, której księgowości Ty w życiu nie miałeś przed oczyma, i wciąż przeplatasz o tej twojej fotce. Jestem ciekaw kiedy będzie następny wpis na ten temat na fejsie albo forum.Wiec jak to ma być profesjonalizm,to dziękuje bardzo...:confused:

Tak przy okazji – jak rozmawialiśmy przez telefon o tej twojej fotce, to prosiłem Ciebie abyś mi dał znać czy mail odemnie dochodzi do Ciebie, i że Ci wyśle w ten sam dzień dwa maile na oba twoje adresy. Powiedziałeś ze dasz mi znać. Na odpowiedź czekam do dziś… (n) Profesjonalne sachowanie!

Ogarnij najpierw taki projekt od zera jak ja to zrobiłem z EU07. Jak nie popełnisz ani jednego błędu w tym całym czasie, to chapeau.

W ogóle nie rozumiem jadu w kierunku nowo powstałych firm,.
Ten jad jest bardziej do mnie, bo mi się wtedy jak składałem katalog wemknęła jego fotka, zanim dostałem odpowiedź od niego czy ją mogę wykorzystać. Odpowiedzi na maila mojego nie dostałem (do dzisiaj niestety nie wyjaśnione czemu nie doszedł), tylko zaraz publiczną skargę o kradzież jego fotki na facebooku i tu na forum. Usunąłem tą fotkę, rozmawialiśmy przez telefon i rozwiązaliśmy tą sprawę. Myślałem… Ale cóż, rozumiem, że jest masa ludzi co tylko na to czekają abym popełnił jakiś błąd. I jak się to zdarzy, to będą to wałkować i wałkować aż do usłanej…

No a na koniec. Zapraszam na obejrzenie nowej edycji katalogu. Miałem wreszcie trochę czasu go w całości poskładać, i prezentuję wam moje wypociny czarowania czarną magią…

Katalog ZNTK Voodoo KLICK

Acha i zanim ktoś znowu napisze że emocje itp… TAK pisałem ten wpis z uśmiechem na twarzy :) :) :)

A teraz się wreszcie zabieram za stronę internetową Schlesienmodelle, i za modelcenter, bo obie strony na razie są do … kitu (n)

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.232 58 2
@Zabkret
Na stronie 4tej, model nr 107007 ma piękne krwiste zderzaki. Nie mam pojęcia czy to prawidłowe, czy nie, ale bardzo mi się taki detal podoba :)
Powodzenia z projektem! I oby odtąd dręczyły Cię co noc sny o SP45, we wszelkich możliwych wydaniach! :podstepny:

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.