• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Samochody - moje nowe hobby (?)

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.260 26 8
Po miesiącach kolekcjonowania i ustawiania w gablocie modeli ciężarówek w skali 1/43 z okresu PRL, postanowiłem spróbować własnych sił w składaniu ciężarówek w skali 1/87. Na początek wybrałem model Star 266 i efekt mojej pracy prezentuję poniżej. To jest pierwszy model, który wykonałem samodzielnie i juz widzę, że na nim się nie skończy, czyli zaczynam moje nowe hobby ;)
IMG_0916.jpeg

IMG_0907.jpeg IMG_0908.jpeg IMG_0909.jpeg IMG_0910.jpeg IMG_0911.jpeg IMG_0913.jpeg IMG_0916.jpeg

JakubR

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.333 8 0
Fajnie zaczynasz, malowanie estetyczne i są jakieś zalążki estetycznej patyny. Lecz kłują fest w oczy resztki po podporach na zderzaku i szkielecie plandeki. Małe iglaczki, papier ścierny 500-1200 i dosłownie kilka minut roboty więcej, a efekt o niebo lepszy, naprawdę warto;).

Polecam zakupić sobie na zapas x trawionek z GPM-u z różnymi wycieraczkami/lusterkami itd. Nadadzą filigranowości kolejnym modelom.

OP
OP
Pd5

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.260 26 8
Fajnie zaczynasz, malowanie estetyczne i są jakieś zalążki esfetycznej patyny. Lecz kłują fest w oczy resztki po podporach na zderzaku i szkielecie plandeki. Małe iglaczki, papier ścierny 500-1200 i dosłownie kilka minut roboty więcej, a efekt o niebo lepszy, naprawdę warto;).

Dziękuje za podpowiedź i jutro to skoryguję.