Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
...mam pytanie, czy można zabudować rozjazd na wzniesieniu 2%, czy w ogóle nie powinno się zabudowywać rozjazdów na wzniesieniach.
Szukam, szukam i nie potrafię znaleźć odpowiedzi.
Ale z czym ma "dać radę układ torów"? Ważne, żeby lokomotywy dały radę podjechać na wzniesienie, a czy jest tam rozjazd, czy nie, nie powinno mieć znaczenia.
Ale z czym ma "dać radę układ torów"? Ważne, żeby lokomotywy dały radę podjechać na wzniesienie, a czy jest tam rozjazd, czy nie, nie powinno mieć znaczenia.
Jak lokomotywa da radę podjechać, potem przejechać przez rozjazd, to znaczy ze układ torów da radę. Jeśli jeszcze zrobi to ze składem wagonów, to jest pełnia szczęscia.
...zasugerowałem się faktem, że Scarm nie daje możliwości umieszczania rozjazdów na wzniesieniach, myślałem że autor programu ograniczając taka możliwość uwzględnił jakąś ogólną zasadę projektową . Ale to wiele ułatwia.
Bez sensu. O Scarmie wiem tyle, że jest to program do projektowania układów modelowych torów, ale nic ponad to, więc nie wiem, co autor miał na myśli. Ważne, żeby pamiętać o tym, o czym napisałem poprzednio i nie umieszczać rozjazdów na załamaniach profilu.