• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Roco zwrotnice - pytanko

jabol

Aktywny użytkownik
Reakcje
197 3 0
Mam jedno pytanko. Mam w tej chwili 5 zwrotnic Roco. Chcialbym je sterowac uzywajac Multimaus. Z tego co czytalem to potrzebuje silnik (Roco 61195) i dekoder (Roco 61196) do kazdej zwrotnicy i git majonez (jakby to Basia powiedziala). Czy cos jeszcze jest moze potrzebne?

Dziekuje za pomoc:)

jareksut

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Trzeba jeszcze każdy dekoder zaprogramowac ręcznie. Na MM ustawiasz nr zwrotnicy i ręcznie przerzucasz ją aż zacznie sama przerzucać. Wtedy naciskasz przycisk na MM i masz deka zaprogramowanego. I tak z każdą zwrotnicą.;)

Reakcje
0 0 0
Witam. Od wczoraj jestem właścicielem roco zestawu startowego z multimaus i dopiero zaczynam mysleć o dokupowaniu różnych elementów. W zestawie jest zwrotnica mechaniczna ale widzę że mogę w niej zamontować tzn wymienic naped na elektryczny. Na aukcjach widze same napedy a dekoderów nie czy dekoder jest konieczny jak chce przerzucac zwrotnice samodzielnie z multimaus czy tylko jak ma on współgrać z jakąś elektroniką tzn oprogramowaniem do samoczynnego przestawiania zwrotnic. Jeśli jest konieczny to gdzie go znależć?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dla początkujących 21
Dla początkujących 26
Dla początkujących 2
Dla początkujących 3
Dla początkujących 5