• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Roco Br168

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
Witajcie! ostatnio stałem sie szczęśliwym posiadaczem długo poszukiwanego e-loka Br169, ze względu na wielkość modelu, dwie osie, model nawet przy wyczyszczonych osiach kołach ma czasami problem z zasilaniem, dekoder który ma to LEZN standard.
Czy ktoś z was może ma jakiś patent na poprawę kwestii zasilania?

Ja wpadałem na taki pomysł: jako, że skład będzie sparowany ze skłądem lokalnym wagonów trzyosiowych może zastosować sprzęgi przewodzące prąd i podać zasilanie z wagonówna loka?

może ups ale miejsca w środku malutko

Załączniki

A

Adam-H0

Gość
Ten motyw zpobieraniem pradu tez przez wagony jest bardzo czesto stosowany w Austrii na makietach klubowych. ;) Rowniez elektronika i glosniki do odtwarzania dzwiekow czesto trafiaja do wagonow. :?

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
jak już napisałem to sie jeszcze dopytam czy w deku lenza musze zmienić gdzies ustawienia z 3 polowego na 5 biegunowy silnik i ogólnie co warto zmienić w w Cv w tak małym modelu z 5 polowym motorem

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 4
Tabor 5
Tabor 16
Tabor 29
Tabor 17