• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów pasażerskich typu 101A/102A

Mawak

Aktywny użytkownik
Reakcje
16 0 0
Jeśli już będzie ułożony dokładny plan...prosiłbym o podanie informacji w jakich sklepach będzie wystawiany i sprzedawany co by potem nie latać po mieście w poszukiwaniu Robo-ryflaka :D

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
piu86 napisał(a):
Jeśli już będzie ułożony dokładny plan...prosiłbym o podanie informacji w jakich sklepach będzie wystawiany i sprzedawany co by potem nie latać po mieście w poszukiwaniu Robo-ryflaka :D

Dużego wyboru nie będzie ;) Bo co może być? Kupiec i Piekary :roll:

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
robo napisał(a):
Pod koniec tego tygodnia ma zostać zakończona produkcja ostatecznego prototypu (mam nadzieje) wagonu 101A . W przyszłym tygodniu dotrą do mnie pierwsze jego egzemplarze. Obecnie opracowujemy plan podróży po Polsce w celu pokazania wagonów sklepom.
Z powodu mocno ograniczonego czasu postaramy się odwiedzić sklepy we/w:
Wrocławiu
okręgu katowickim,
Krakowie,
Łodzi,
Radomiu,
Poznaniu,
Warszawie,
Gdańsku,
Myślę, że byłoby fajnie gdyby udało Ci się trafić z modelem do Radomia na wystawę modułów H0 pod koniec kwietnia (wątek IMPREZY).

OP
OP
robo

robo

Znany użytkownik
Reakcje
647 11 6
We Wrocławiu znalazłem 2 sklepy w tym jeden internetowy. Niby duże miasto, ale wyboru zbytnio nie ma. Być może, że będzie możliwe zaprezentowanie ryflaków na makiecie.

W Polsce znalazłem około 50 sklepów, które mają w asortymencie modele kolejowe, ale niestety nie będziemy w stanie odwiedzić wszystkich.

Szczegółowy plan na dzień dzisiejszy;
5 kwietnia (ewentualnie 4 kwietnia) Poznań,
6 kwietnia (środa) : Chorzów, Siemianowice Śl, jeżeli zdążymy to Rybnik ale nie obiecuje
(6 kwietnia wieczorem)/ 7 kwietnia (czwartek): Kraków
8 kwietnia: Łódź
9 kwietnia: Radom (min. zlot 'modularzy' kolejowych) - wątek imprezy bardzo interesujący, ale ja chyba skorzystam z imprezy w pociągu do Rogalinka (jest pociąg... jest impreza.... :D )
10 kwietnia: Rogalinek
10 kwietnia: (wieczór) powrót do Wrocławia - na kilka browarów, nabrać sił na następny etap podróży
11 kwietnia (poniedziałek): 6:26 wyjazd do Lublina. Jak będzie ktoś chętny to będzie możliwość zaprezentowania wagonów w wagonie pociągu IR :D relacji Wrocław - Lublin. Będzie dużo czasu około 8 godzin (a może i więcej :D )
12kwietnia: Warszawa.
13 kwietnia: trójmiasto

Bipa1966

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Nooo z tym Rybnikiem to trzeba sie dobrze zastanowic !!! Sklep jest wcale wcale....niczego tam nie brakuje !!!
ATP.....gdzie w poblizu jest cos wiekszego????

Reakcje
2 1 0
robo napisał(a):
We Wrocławiu znalazłem 2 sklepy w tym jeden internetowy. Niby duże miasto, ale wyboru zbytnio nie ma. Być może, że będzie możliwe zaprezentowanie ryflaków na makiecie.
Z tego co się orientuje to jest więcej, ale są dwa największe. AMC i WMC (tak jak wspomniał ffox).
WMC oprócz sprzedaży zwykłej prowadzi także przez stronę (http://www.keaygroup.co.uk/wmc/) a AMC prowadzi tylko sprzedaż w sklepie ale ma stronę internetową (http://www.amcwroclaw.pl/index.php). Jeżeli się pomyliłem w czymś to przepraszam, ale jestem padnięty :) )

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.851 15 0
No WMC to niestety porażka, na stronie 90% produktów ma status "dostępny", a potem okazuje się że wszystko trzeba miesiącami sprowadzać, także z poważnych sklepów pozostaje tylko AMC. Więc jeśli robo byłbyś w stanie dostarczyć tam prototyp ryflaka to ja chętnie wpadnę.

OP
OP
robo

robo

Znany użytkownik
Reakcje
647 11 6
We Wrocławiu na pewno będę w tych dwóch sklepach tylko jeszcze nie wiem o której godzinie. Jak będę wiedział to napisze na forum. Myślę, że uda się zrobić mały pokaz na makietach w poniedziałek lub we wtorek w godzinach popołudniowych.

Lucjanek

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
zadzieram kiece i lece - zachowujecie się jak dzieci , ja poprostu będę kiedyś przy okazji w sklepie to sobie zobaczę lub kupię , albo nie wychodząc z domu na alergo kupię za grosze

Bodek

Aktywny użytkownik
Reakcje
478 4 0
robo napisał(a):
Szczegółowy plan na dzień dzisiejszy;
Radom, Siemianowice Sląskie (...)
A co ze Szczecinem?
Tu też od wielu lat jest jeden sklep modelarski, mocno siedzący w tematyce kolejowej, tyle że cenowo nieco oderwany od rzeczywistości.
Na ul. Kaszubskiej jakby co.