Witam Kolegów.
Myślę ,że to odpowiednie miejsce na taki temat. Już pisałem trochę o tym wydarzeniu w temacie Salon Hobby 2018. Jednak tam wklejanie zdjęć o samochodach 1:1 nie bardzo uważałem za stosowne dlatego ta relacja tutaj.
Zacytuję samego siebie z tematu o Hobby 2018
" Wśród całej gamy pojazdów ja swoją uwagę głównie poświęciłem na rodzimą motoryzację z okresu PRL-u."
Dlatego taki właśnie tytuł tematu
Urok tamtych czasów i pojazdów w nim osadzonych ma wielu zwolenników nawet tutaj -więc pozwolę sobie na pokazanie zdjęć z tego wydarzenia . A więc zaczynajmy.
Na początek to czym wówczas poruszali się dygnitarze ( kolejno Citroen, Wołga, Tatra i Czajka)
Teraz to czym poruszała się klasa robotnicza (Wartburg , Mikrus , Trabant )
Porządku jak pamiętamy wtedy pilnowała Milicja Obywatelska
a jak już było "ostro" potrzebna była karetka pogotowia
W tamtych czasach furgony były nieocenioną pomocą ( pięknie odnowione Żuk A05 i Warszawa 203P pickup )
CDN...
Pozdrawiam serdecznie
Myślę ,że to odpowiednie miejsce na taki temat. Już pisałem trochę o tym wydarzeniu w temacie Salon Hobby 2018. Jednak tam wklejanie zdjęć o samochodach 1:1 nie bardzo uważałem za stosowne dlatego ta relacja tutaj.
Zacytuję samego siebie z tematu o Hobby 2018
" Wśród całej gamy pojazdów ja swoją uwagę głównie poświęciłem na rodzimą motoryzację z okresu PRL-u."
Dlatego taki właśnie tytuł tematu
Na początek to czym wówczas poruszali się dygnitarze ( kolejno Citroen, Wołga, Tatra i Czajka)
Teraz to czym poruszała się klasa robotnicza (Wartburg , Mikrus , Trabant )
Porządku jak pamiętamy wtedy pilnowała Milicja Obywatelska
a jak już było "ostro" potrzebna była karetka pogotowia
W tamtych czasach furgony były nieocenioną pomocą ( pięknie odnowione Żuk A05 i Warszawa 203P pickup )
CDN...
Pozdrawiam serdecznie
-
5
-
1
- Pokaż wszystkie