• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Remont modelu wagonu motorowego BR 185 PIKO

marbes

Aktywny użytkownik
Reakcje
398 2 0
Witam miał być mały remont starego Pikowskiego szynobusa, a okazało się że będzie remont kapitalny z modernizacją. Wiec remont rozaczą się od demontażu starych elementów podwozia (bufory, imitacje sprzęgu i węży), najgorszymi elementami są wywietrzniki dachowe, brak oryginalnych zmusił mnie do znaleziena zamienników i po przeglądzie dostępnych zdjęć okazało się ze do przyjęcia będzie produkt Brawy.
Przód.JPG Tył.JPG Dach.JPG zamiennik od BRAWY.JPG

OP
OP
marbes

marbes

Aktywny użytkownik
Reakcje
398 2 0
Dzisiaj pierwsze przymiarki wywietrznika
1.JPG
Został również usunięty sprzęg z mocowania wózka ( z założenie niebedzie możliwości ciągnięcia wagonu) Teraz tylko wyszlifowanie, zamaskowanie i pomalowanie na czarno.
2.JPG
Pozbyłem sie też niepotrzebnych elemętów "elektrycznych" do sterowania oświetlenia:
2a.JPG
Na koniec zostały wytrasowane nowe otwory pod bufory, imitacje sprzęgów i węży powietrznych :
3.JPG 4.JPG

OP
OP
marbes

marbes

Aktywny użytkownik
Reakcje
398 2 0
Dzisiaj dotarły zamówione części wiec od jutra do roboty. Po dyskusji i poradach shop.dcc24.eu w pojeździe będzie zamontowany dekoder Zimo MX630R 8-pin. Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów podwozie z buforami i dach z wywietrznikami ma być matowe czy połysk (czarny) ?? a drugie pytani do przesmarowania zębatek użyć smaru teflonowo-sylikonowy ?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 7
Tabor 7
Tabor 33
Tabor 6
Tabor 12