• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Remont i przeróbka

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Witam na tym dziale!!
Poruszę już zapewo wiele razy poruszany i wałkowany temat pt.St 44.Od niedawna jestem nabywcą tejże loki,lecz jako Br 120-tki.Nie będę was zadręczał i wdawał się w dyskusję! Potrzebuję raczej konkretnych odpowiedzi za co z góry serdeczne dzieki :cool:
pytanko pierwsze:
Porozkręcałem całe podwozie w celu pomalowania go na kolor czarny matowy farbką firmy Model Master.Wiem że podwozie jest szczególnie narażone na otarcia.Pomyślałe o pomalowaniu go lakierem bezbarwnym matowym firmy Humbrola. Używaliście może takiego lakieru?Do tego chcę pomalować pędzelkiem,czy to dobry pomysł?
pytanko drugie:
Czym nasmarować mechanizmy napędowe loki?

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
marekw111 napisał(a):
Dobra!!!Dajmy sobie spokuj z tym tematem!!Już wszystko jasne,zrobię tak jak uważam!!!Może to dla was za trudne pytania :D
aleś ty Marek w gorącej wodzie kompany :D myślisz, że wszyscy tylko siedzą obserwują forum i czekają jak zadasz pytanie ? :D :roll:

OP
OP
marekw111

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
gbbsoft napisał(a):
pepej napisał(a):
aleś ty Marek w gorącej wodzie kompany
Fakt. Przyjęło się, że na odpowiedź można czekać od 1 dnia do tygodnia.
Koledzy nie mam tyle czasu farbki mi pozasychają,a ja już nie mogę się doczekać jak wyjadę swoją ST 44 na makietę ,postarajcie sie zrozumieć mój pośpiech :LOL: .
No co ty pepej wcale tak nie myślę :D apropo, jestem pod wrażeniem twojej makiety

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
marekw111 napisał(a):
gbbsoft napisał(a):
pepej napisał(a):
aleś ty Marek w gorącej wodzie kompany
Fakt. Przyjęło się, że na odpowiedź można czekać od 1 dnia do tygodnia.
Koledzy nie mam tyle czasu farbki mi pozasychają,a ja już nie mogę się doczekać jak wyjadę swoją ST 44 na makietę ,postarajcie sie zrozumieć mój pośpiech :LOL: .
No co ty pepej wcale tak nie myślę :D apropo, jestem pod wrażeniem twojej makiety
to maluj w najgorszym wypadku kupisz sobie kolejna BR120 lub od razu ST44 :grin:, ale widząc co potrafisz i jaki jesteś niecierpliwy - to ten post będzie napisany już pewno po fakcie, a piękne czarne podwozie już dosycha :D

Marek ja nie mam makiety, ja mam wesołe miasteczko :D, które mnie powoli wkurza :roll:

OP
OP
marekw111

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
pepej napisał(a):
to maluj w najgorszym wypadku kupisz sobie kolejna BR120 lub od razu ST44 :grin:, ale widząc co potrafisz i jaki jesteś niecierpliwy - to ten post będzie napisany już pewno po fakcie, a piękne czarne podwozie już dosycha :D
Tu masz rację dziś to już wyschło i walę patynę.Jak coś będe miał fotka obowiązkowa na "A to moja makieta"

pepej napisał(a):
Marek ja nie mam makiety, ja mam wesołe miasteczko :D, które mnie powoli wkurza :roll:
Co ty chcesz od swojej makiety mi się podoba ,co prawda nie widziałem jej w całości ale możesz byc z siebie zadowolony!!!
Mam pytanko co użyłeś w swoich lokach do oświetlenia żarówki czy diody?