• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Realistyczny model toru

pukash

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam mam takie małe pytanko a mianowicie co jaką odległość na torach w H0 powinno się stosować podwójny podkład ze złączkami (wymiary tak mniej więcej żeby jako tako to na module wyglądało). Mnie wydaje się że powinno to być około 30 cm ale chciałbym poznać opinię bardziej doświadczonych kolegów modelarzy. Przekopałem trochę google w poszukiwaniu odpowiedzi ale pojawiały się informacje odnośnie skali TT co tylko namieszało mi w głowie :D . Wszelkie odpowiedzi mile widziane, z góry dziękuję i pozdrawiam.

pukash

OP
OP
P

pukash

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Hmn wnioskując, jeśli dam podwójny podkład ze złączkami co 30 cm toru to nie będzie to chyba tak tragicznie, powinno być nawet całkiem ok jak na tor w H0. Przynajmniej mi się tak wydaje.

micho102

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ja podzieliłem w ten sposób szyny. Jestem zadowolony. Segmenty zbudowałem o długości 915mm a szyny mają długość 305mm (bazowałem na flexie Roco 2,1 - 920mm). Zastosowałem w miejscu łączenia szyn 2 podkłady. Myślę, że taka długość szyny dobrze będzie odzwierciedlać 30 metrowe szyny. Polecam to rozwiązanie.