• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanko o makietę:)

jabol

Aktywny użytkownik
Reakcje
197 3 0
Hejka,

W tej chwili mam bardzo prosty setup który przyszedł w zestawie startowym (Roco Geo-line - 14 prostych G200 i 12 Roco R3) . Planuję dodać troszeczkę więcej torów ale niestety mam w tej chwili ograniczone miejsce. Mam dwa plany - załączam zdjęcia jak to będzie wyglądać wkrótce i za parę tygodni.

Plan 1 będzie wyglądał wstępnie tak (następne zdjęcie jest to mój plan przyszłościowy):
track 1.jpg

Track 1a.jpg

Plan 2 - w tej chwili jest lepszy ze względu na brak miejsca gdyż dodaje wszystko w środku (łuk R2):
Track 2.jpg

A tak w przyszłości ale boję sie że będzie bardzo napakowany gdyż szerokość zewnętrznego toru to tylko 90cm.

Track 2a.jpg

Proszę o wasze opinie:)

Dzięki!

D

Docteur

Gość
Generalnie staraj się unikać łuków poniżej R3, zwłaszcza jeśli dysponujesz długim parowozem. Wygląda to komicznie, a i sama lokomotywa, wyposażona w elementy dodatkowe (zwłaszcza Kolbenschutzrohren) może nie pokonać takiego łuku bez wykolejenia, spowodowanego problemami z wychyłem wózka z przednią osią toczną.