• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytania od nośne modeli

Reakcje
100 0 0
Witam serdecznie mam kilka pytań od nośnie firm które zajmują się produkcją modeli.

1.Czy Herpa posiada przedstawicielstwo w Polsce?

2.Jak wygląda i na jakich zasadach jest sprzedaż hurtowa w Herpie? I czy coś podobnego funkcjonuje w innych firmach chodzi mi o Bush,AWM, Adam Modellbau?

3.Jaka roznica jakościowa jest między modelami Herpy i AWM?

4.Jak duże jest zainteresowanie modelami ciężarówek z lat PRL i jakie firmy polecacie?

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
1. Wszystko znajdziesz tutaj: http://herpa.de/herpa_cms/(S(sb4mp3...t.aspx?lang=en-GB&rbid=256&art=0&pg=1&print=0

2. Co do sprzedaży hurtowej to proponuję zgłosić Ci się do Pawła PJ-Pauli, na pewno wytłumaczy Ci wszystko co trzeba, nie tylko o Herpie.

3. Różnica jakościowa, osobiście nie odczułem jakiejś znaczącej różnicy jeśli chodzi o jakość, na pewno obie te firmy potrafią zrobić ciekawy model, jednak Herpa to Herpa. Detale to również loteria, czasami AWM pokaże klasę, czasami Herpa, jednak AWM utraciło pozycję w moich oczach po Dafie XF 105 i tych zabawkowych namalowanych światłach, to samo zresztą z nowym Fafikiem, który również został tak zbezczeszczony. Tak czy siak AWM według mnie ma lepsze chłodnie, a w szczególności ich agregaty wręcz oblegane detalami.

4. Na modele starszych zestawów zawsze był popyt, wystarczy popatrzeć na forum, wielu modelarzy zbiera modele ciężarówek ze starczych epok. Moim zdaniem dobre wyroby ma SAW Model, ale to moje osobiste zdanie. Z innych firm to również Brekina, Adam Modellbau oraz nowość czyli Auto Loko Motiv.