• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pt47-112 w Holandii

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.955 54 2
Nie wiem czy już kiedyś było, ale znalazłem info, że na 150-ciolecie kolei w Holandii w bodajże 1989 z wizytą w tym kraju była Pt47-112.
Znalazlem parę fotek, między innymi tutaj:
https://www.flickr.com/photos/johannes-j-smit/albums/72157610820331204/page2

Czy ktoś zna jeszcze jakieś inne foty z tej wizyty, niekoniecznie z samej Holandii, ale choćby i z trasy przejazdu czyli DDR'u i RFN'u?

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.976 577 30
Tak, to było w 1989 roku, co zresztą można odczytać w opisach zdjęć, po kliknięciu na fotkę. Niestety, nie mam swoich ani nie znam żadnych innych zdjęć z tego wyjazdu (sam tam nie byłem, wtedy to nie było jeszcze takie łatwe, jak już dosłownie kilka lat później, że o dzisiejszych czasach nie wspomnę).

BoGneR

Znany użytkownik
Reakcje
3.652 29 2
W sieci krążył jeszcze link do zdjęć przejazdu Pt47-112 z pociągiem. Bardzo dobre jakościowo i efektownie jadąca nasza duma. Niestety nie trafię teraz linka...

OP
OP
qwertas

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.955 54 2
tutaj jest w kilku momentach filmu, ale od minuty 54'45 minuty zaczyna sie kilkuminutowy fragment poswiecony tylko Pt47!!!
na serio - MUST SEE!!

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 1
Koleje w Polsce 10
Koleje w Polsce 42
Koleje w Polsce 0