• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Przydatna informacja dla mieszkających blisko niemieckiej granicy

Danzig

Ostrzeżony
Reakcje
372 2 1
Dla tych którzy mieszkają niedaleko niemieckiej granicy pewnie przyda się informacja o dość ciekawym sklepie PIKO we Frankfurcie nad Odrą. Poniżej zamieszczam jego dane wraz z telefonem.

Modellbau im Zentrum
Kieper & Retzlaff GbR
Karl-Marx-Straße 178
15230 Frankfurt
Telefon: 0335/532074 Telefax: 033355004374

Pozdrawiam

OP
OP
Danzig

Danzig

Ostrzeżony
Reakcje
372 2 1
Karol myślę że oprócz Piko znajdziesz tam również inne firmy. Podałem Piko ponieważ sklep znajduje się w ich wykazie jako oficjalny dystrybutor,ale nie znaczy to że nie ma tam jak pisałem innych firm. To sklep modelarski więc na pewno ma coś jeszcze w ofercie. Pozdrawiam

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
OK, trzeba będzie kiedyś wpaść i się rozejrzeć, albo jeśli któryś z kolegów będzie tam przejazdem, niech opisze jaki mają asortyment.

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
6.456 5 0
Sklep znam od wielu lat. Mają trochę taboru, ale głównie DR. Zieleń itp. ale bez szału. Znajdzie się coś z modeli samochodowych 1:87 i 1:120. Od jakiegoś czasu sklep specjalizuje się w modelach samochodów z epoki DDR seryjnych producentów i tych mniej znanych, a więc coś bliższe nam.

OP
OP
Danzig
Reakcje
372 2 1
Johny masz jakieś bliższe dane na temat tego sklepu? jaki mają asortyment? Wszystkie formaty torów,czy tylko H0? Piko, Roco?

Pzdr. Paweł

JohnyTRS

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
455 1 0
Byłem tam kilka razy:
-Modele kolejowe plus plastiki;
-Dużo budynków i takich podobnych rzeczy, całe stojaki figurek, plus pojazdy (marek nie pamiętam, być może będę w nim w następnym miesiącu to dokładniej się rozejrzę po markach);
-Z taboru na pewno jest Piko (dużo zestawów startowych na witrynie, a raczej przeszklonej ścianie). Dużo taboru stoi w gablotach i jest wyjęta z pudełek, przy czy najpewniej nie ogranicza się on tylko do Piko;
-Plus oczywiście duzy wybór farb (Humbrol, Revell, Model Masters, więcej na ten moment nie pamiętam).

W Cottbus znajduje się jeszcze jeden sklep, przy starym mieście (Pomiędzy dworcem autobusowym oraz Blechen-Carre, przy linii tramwajowej), ale jest w nim mniejszy wybór. Jego strona: http://www.et-modellbau-shop.de/

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Danzig
Reakcje
372 2 1
Kolego jeżeli szukasz PKP to mogę zaoferować nowe Roco w rewelacyjnej cenie: np.
Ty4 107 zamiast 309€ jest za 288,10€
Albo niemieckie BR 44 nowiutkie zafoliowane za 180 € zamiast 278€ - art. Roco 36015
Albo nimieckie BR 64 za 159,99€ zamiast 239,99€ art. Roco 62208

Pzdr. Paweł

Reakcje
0 0 1
No coś ta oferta to trochę zawyżona cenowo, ale nie zawsze cena jest najważniejsza;). Czy to Twoje prywatne zbiory, czy masz coś jeszcze w szafie? Jak masz link do sklepu to podaj, chętnie zobaczę:)

D

Docteur

Gość
Kolego jeżeli szukasz PKP to mogę zaoferować nowe Roco w rewelacyjnej cenie: np.
Ty4 107 zamiast 309€ jest za 288,10€
Albo niemieckie BR 44 nowiutkie zafoliowane za 180 € zamiast 278€ - art. Roco 36015
Albo nimieckie BR 64 za 159,99€ zamiast 239,99€ art. Roco 62208

Pzdr. Paweł
O ofercie na model Ty4 Koledzy się już wypowiedzieli, a ja dorzucę 3 grosze od siebie: Roco 36015 to istotnie jest BR44, ale w wielkości TT:confused: A tak ogólnie BR44 i BR64 to są maszyny w barwach PKP jak rozumiem :eek:

OP
OP
Danzig
Reakcje
372 2 1
Panowie, ja nie mieszkam w Polsce stąd taka radość jeśli widzę towar tańszy czasem o 50 czy 100 €. Nie wiem jakie są ceny w Polsce, ale z tego co czasem obserwuje w sieci to często jest drożej niż w Niemczech. Znalazłem ostatnio nowe br 44 za 154 € a w roco ten sam model kosztuje dokładnie 254 € a wiec stówka drożej. To chyba jest powód do radości?[DOUBLEPOST=1380704704,1380704269][/DOUBLEPOST]Dodam jeszcze że te wasze super ceny wynikają z promocji. Najtańsza Ty 4 to 777 zl jednak jak wół stoi cena sugerowana 309€ czyli dokaładnie ta którą ja podałem. Ja znalzałem BR 44 za 154 € czyli za ok 620 zł nowiuteńką ze sklepu!

D

Docteur

Gość
Jakbyś naprawdę "wydrążył" temat modelu Ty4, to byś wiedział że cena ok. 170-180 euro wynika z obniżki PRODUCENTA a nie sprzedawców. Modelleisenbahn Muenchen GmbH chce się pozbyć resztek magazynowych i tyle. Więc podawanie w tym kontekście ceny 309 euro jako obowiązującej jest zwykłym nadużyciem. Przy okazji to w Niemczech ten model znalazłem za 179,99 euro...

OP
OP
Danzig
Reakcje
372 2 1
He he, dobre sobie. Kolego cena 309 € jest ceną z polskiej strony a nie niemieckiej. I skończmy ten temat bo zaczyna to być męczące. Fajnie że w Polsce wszystko takie tanie.....