• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

PRZEWOZY REGIONALNE - Polski tabor w skali 1:87

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wagon piętrowy Bmnopux to mój pierwszy ukończony model przewoźnika PRZEWOZY REGIONALNE. Posiada siedzenia o prawidłowym układzie, oznakowanie na czole i wózkach. Powstał z modelu firmy Bramos.

A tak wygląda oryginał dla porównania. Do pełni szczęścia przydałoby się namalować czarne uszczelki okien i drzwi.

Załączniki

OP
OP
rocketman

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jasnowidzem jesteś? Drugi jaki robie jest właśnie zmodernizowany egzemplarz z Poznania ale w kolorowym malowaniu wykonany z zabawki firmy PIKO. Początkowo miał to być model kartonowy jednak zdecydowałem się na tworzywo aby był ruchomy. Po wykonaniu jednego mogę przyjąć kolejne egzemplarze do konwersji. W tym wymieniam okna, drzwi czołowe, dodaję rzeczywiste napisy, prądnice i napisy na wózkach czyli to czego fabryka nie osiągnie. Być może wymienię też fotele jeśli będą dość widoczne przez te przyciemniane szyby.

OP
OP
rocketman

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Piętrusy mam tylko po 1 egzemplarzu zbędnym bo nie robię tych modeli po kilka gdyż nie potrzebuję jednakowych kolekcjonować :!: Napisz bezpośrednio do mnie na email jeśli chcesz sobie zamówić - przy zamawianiu min 250 zł.

Wcześniej robiłem gliwickie piętrusy w oznakowaniu PKP z trumienką. Może ktoś jeszcze jest zainteresowany z różnych stacji wagonami PKP to proszę pisać email do końca miesiąca. Przy odpowiednim zainteresowaniu będą kolejne oznaczenia od listopada.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 6
Tabor 3