Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Czy jest cos takiego wogole dostepne? Widzialem tylko telefoniczne (2 pary) i jeden 5 zylowy. Chcialem sobie zrobic przedluzki do manipulatorow i idealnie przydalby sie taki spiralny zeby nie petal sie pod nogami gdy niepotrzebny.
Czy jest cos takiego wogole dostepne? Widzialem tylko telefoniczne (2 pary) i jeden 5 zylowy. Chcialem sobie zrobic przedluzki do manipulatorow i idealnie przydalby sie taki spiralny zeby nie petal sie pod nogami gdy niepotrzebny.
Taki przewód nazywa się popularnie " skrętką " .Używa sie go do sieci komputerowych i nie tylko. A poza tym w dzisiejszych czasach można kupic prawie kazdo parowy kabelek.!!!!! Wybierz sie do pierwszej lepszej hurtowni elektrycznej a dostaniesz zawrotu głowy od ilości i rodzaju przewodów ., kabli itp . Pozdrawiam.
W typowej hurtowni elektrycznej czy telefonicznej to tylko 4-żyłowe spiralki...
Raczej szukać w firmach związanych z automatyką przemysłową. Mi się nie udało trafić na 6-żyłową, ale ktoś i to chyba na tym forum chwalił się takim sukcesem.
Tylko poco aż 4 pary? Bo do manipulatorów w xpresnecie wystarczą 4 przewody a nie czter pary. W lokonecie 6 przewodów i tu dopiero jest problem ze spiralnym, ale jak pisze paweł jest taki kabel do dostania.
Stronę mają tak ciężką. Nic nie można znaleźć.
Ale się udało hehe. http://www.lapppolska.pl/index.php?id=13127
kliknij na "zobacz w katalogu produktów"
"Przewody spiralne"
Ciebie prawdopodobnie zainteresuje:
UNITRONIC® SPIRAL (dawniej: SPIREX® Data)
Wlasnie nie wiem czy musze miec 4 pary czy moge cos ominac. Podlaczyc chce manipulator do Prodigy Advance. Oryginalnie podlaczony jest przez plaski kabel 4pary.
Może się przyda.
Takiego kabla telefonicznego niestety nie znalazłem.
Mają tylko słuchawkowy 4p4c 4 żyły w złączu RJ 11.
O tyle dobrze że kabel, który Cię interesuje sprzedają w pojedynczych opakowaniach.