• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Proszę o pomoc w budowie oswietlenie lokomotywy

cyklista

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam.Mam pytanie do fachowców.Jak robicie oświetlenie lokomotyw?Chodzi mi o reflektory by mieć i białe i czerwone światło w jednym reflektorze np.ET21 ale by wyglądało to realnie.Chodzi mi o same punkty świetlne.Bo te co znam diody to i tak są za duże by się zmieściły razem.Może są i i mniejsze ale nie mam pojęcia gdzie szukać.Może ktoś mi poradzi coś w tym temacie.

OP
OP
cyklista

cyklista

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dziękuje.Tam nie szukałem.Nie jestem tak bardzo zaawansowanym modelarzem :? a szukałem diod po sklepach elektronicznych będąc w łodzi ale tam najmniejsze diody białe to 3 a i czerwone były dość duże.Dzięki za poradę.

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Te żarówki są "średnie", ich żywotność to ~40h, cena też trochę przesadzona, jak masz możliwość to lepiej zaopatrz się w żaróweczki Miniatronics ;)

A diody czerwone to w każdym elektronicznym, LED SMD 0603, groszowe sprawy (zwykle poniżej 50gr) ;)