• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Blaszki Prostowanie blaszek po odebraniu przesyłki

Grzesiek

Użytkownik
Reakcje
129 0 0
Witam. Szybkie pytanko. Czy ktoś prostował blaszki po uszkodzeniu przesyłki? Przesyłka doszła, okazało się, że blaszki są powyginane. Myślałem czy je prostować na gorąco lub na zimno jakimś imadłem. Może ktoś ma inną technikę ?

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.415 17 2
Oj Radku, nie stresuj się. Szkoda sobotniego wieczoru. Ja się nie stresuję. To nie moje blaszki są powyginane, ani twoje. Domyślam się że pewnie chodzi o fototrawione. Wówczas przydała by się focizna jak bardzo. Na gorąco to bym odradzał.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
2.203 47 1
Nie stresuję się, ale mnie to drażni. :)
Jak ktoś o coś pyta i oczekuje jakichś porad, to wypada napisać szczegółowo o co chodzi i poprzeć to zdjęciami.

OP
OP
Grzesiek

Grzesiek

Użytkownik
Reakcje
129 0 0
Tak. Trochę źle zacząłem. Ale sobota wieczór trochę inne myślenie, kilka czynników na to wpłynęło :)
Zamawiałem blaszki do paczkomatu. Ku mojemu zdziwieniu podczas odbierania zauważyłem że koperta jest zgięta jak banan. Otworzyłem przesyłkę i okazało się że pomimo dobrego zabezpieczenia coś gdzieś poszło nie tak i blaszki się wygięły w transporcie. Niby nic wielkiego coś tam próbowałem ręcznie odgiąć, powycinać niektóre elementy ale dalej jak widać na zdjęciach są nierówności. Teraz pytanie czy macie jakiś dobry patent na wyprostowanie? Myślałem nad podgrzaniem i wsadzeniem między szczęki imadła które mam idealnie równe- kiedyś służyły do wzorcowania przyrządów pomiarowych.

Załączniki

brovarek

Użytkownik
Reakcje
32 1 0
Nie kombinuj, przewalcuj jedną i drugą stronę metalowym wałkiem wzdłuż i wszerz na twardej gumie i będzie ok. Jeżeli załamałeś głęboko to i tak pozostaje Ci tylko cynowanie -szlifowanie lub na gotowo szpachla. Ze zdjęć wynika, że kłopot możesz mieć tylko z blaszką 3 od dołu.