• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? prosba o prostotę

jacekjordan

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 1
mam lokomotywę z wagonami sterowana silnikiem poprzez dcc . do tego mam jeden tor w petli. czy ktos moglby mi pomoc w uruchomieniu tego tak aby po zwarciu stykow świecił sie wydawał dźwięk i jechal jeden lub kilka objazdów petli zatrzymywał sie i czekal na nastepne zwarcie stykow przez użytkownika.
bardzo prosze bede bardzo wdzieczny. nie wyobrazam sobie wymiany silnika na nowy zwykły ktory by to realizował. dysponuje jeszcze jakimiś elementami ktore kiedys służyły do sterowania lokomotywa poprzez komputer. moge tez cos dokupić, zamowic.
program ktory znalazlem to kolos w porownaniu do potrzeb.
z gory dziekuje
jacek

parvuselephantus

Aktywny użytkownik
Reakcje
169 15 1
Dzień dobry, Proszę wybaczyć, ale pytanie dla mnie brzmi bardzo skomplikowanie - ma świecić, ruszać, zatrzymywać się, reagować na zwarcie. Nie pomoge, bo nie robiłem automatyzacji całej makiety, ale z pewnością mogę polecić małe kroczki - czy ma Pan jakieś sterowanie ręczne? Czy udało się uruchomić lokomotywę cyfrowo? Jeśli tak, jaką centralkę Pan używa? Dobrze rozumiem, że chce Pan podłączyć tory (przez centralkę) do komputera?

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.744 566 30
A może któryś z kolegów z Krakowa spróbowałby się skontaktować bezpośrednio z nowym kolegą, bo obawiam się, że przez forum będzie trudno.