• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Warsztaty Projekt: "Umiejętności podstawowe kluczem do partycypacji społecznej i zawodowej"

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
8.593 228 3
Czy to Prima Aprilis? I tak, i nie!

O środkach unijnych słyszał niemal każdy. O tym, że od lat działam w obszarze szkoleń – pewnie też większość z Was wie. Przez lata zmieniały się tematy, branże i perspektywy finansowania, ale teraz nadszedł czas, by wejść na zupełnie nowy poziom.
Dziś realizuję projekt, który na pierwszy rzut oka brzmi jak żart, ale nim nie jest.
Mowa o „umiejętnościach podstawowych”. Choć nazwa brzmi prosto, problem jest złożony i może dotyczyć każdego z nas. Kluczem jednak nie jest to, czego uczymy, ale jak to robimy.
Mimo wielu trudności w przekonaniu potencjalnych uczestników, w tym roku w końcu się udało! Połączyłem swoją zawodową ścieżkę z prywatną pasją – modelarstwem.

Pokazuję, jak budowa makiety kształtuje cierpliwość, precyzję i planowanie. Dla większości uczestników to pierwszy raz w życiu, kiedy mają w rękach profesjonalne narzędzia modelarskie ale nie tylko. Co najciekawsze – wiele z tych przyrządów tak bardzo przypadło im do gustu, że nasi kursanci zaczynają się już specjalizować w konkretnych pracach!
Największą satysfakcję sprawia mi fakt, że osoby, które początkowo podchodziły do formy tych zajęć z ogromnym dystansem, dały się przekonać, podjęły pewne ryzyko, przełamały się, wzięłu udział w projekcie i dziś same rwą się do pracy i z pasją odkrywają nowe talenty.
Efekty naszej wspólnej pracy będą widoczne już w czerwcu. I to wcale nie jest żart!

Postęp prac bieżących można aobserować na stronie
Ostrołęcka kolej w miniaturze
#FunduszeEuropejskie #Modelarstwo #RozwójOsobisty #PasjaWPracy #UmiejętnościPodstawowe #PrimaAprilis #Narzędzia #Pasja #FunduszeUE

Poziomy podstawowy kolorowy do notatnik.jpg

1.1.jpeg Post FB 1.2.jpeg Post FB 1.3.jpeg Post FB 1.4.jpeg Post FB 1.8.jpeg Post FB 10.jpeg Post FB 11.jpeg Post FB 12.jpeg Post FB 15.jpeg Post FB 16.jpeg Post FB 19.jpeg Post FB 20.jpeg Post FB 21.jpeg Post FB 22.jpeg Post FB 23.jpeg

OP
OP
Artur

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
8.593 228 3
Darku już się łapiesz projekt jest o 18 r.ż. ;)
No i Ty to zdecydowanie na prowadzącego warsztaty;)

Ostatnio edytowane:

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.088 201 22
Artur przyznaj się - tak naprawdę chodziło o jak najszybszą i w jak największej ilości produkcję nowych modułów. Teraz to będzie szło jak w fabryce - codziennie jeden nowy moduł.

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
7.330 5 0
Bardzo szanuję Ciebie Arturzez za tak niesamowitą inicjatywę! Patrzę na zdjęcia i przecieram oczy ze zdumienia, że takie przedsięwzięcie stało się rzeczywistością. Trzymam kciuki za powodzenie projektu! Tego i kolejnych :)

kaktus

Aktywny użytkownik
Reakcje
148 17 0
Czy to Prima Aprilis? I tak, i nie!

O środkach unijnych słyszał niemal każdy. O tym, że od lat działam w obszarze szkoleń – pewnie też większość z Was wie. Przez lata zmieniały się tematy, branże i perspektywy finansowania, ale teraz nadszedł czas, by wejść na zupełnie nowy poziom.
Dziś realizuję projekt, który na pierwszy rzut oka brzmi jak żart, ale nim nie jest.
Mowa o „umiejętnościach podstawowych”. Choć nazwa brzmi prosto, problem jest złożony i może dotyczyć każdego z nas. Kluczem jednak nie jest to, czego uczymy, ale jak to robimy.
Mimo wielu trudności w przekonaniu potencjalnych uczestników, w tym roku w końcu się udało! Połączyłem swoją zawodową ścieżkę z prywatną pasją – modelarstwem.

Pokazuję, jak budowa makiety kształtuje cierpliwość, precyzję i planowanie. Dla większości uczestników to pierwszy raz w życiu, kiedy mają w rękach profesjonalne narzędzia modelarskie ale nie tylko. Co najciekawsze – wiele z tych przyrządów tak bardzo przypadło im do gustu, że nasi kursanci zaczynają się już specjalizować w konkretnych pracach!
Największą satysfakcję sprawia mi fakt, że osoby, które początkowo podchodziły do formy tych zajęć z ogromnym dystansem, dały się przekonać, podjęły pewne ryzyko, przełamały się, wzięłu udział w projekcie i dziś same rwą się do pracy i z pasją odkrywają nowe talenty.
Efekty naszej wspólnej pracy będą widoczne już w czerwcu. I to wcale nie jest żart!

Postęp prac bieżących można aobserować na stronie
Ostrołęcka kolej w miniaturze
#FunduszeEuropejskie #Modelarstwo #RozwójOsobisty #PasjaWPracy #UmiejętnościPodstawowe #PrimaAprilis #Narzędzia #Pasja #FunduszeUE

Zobacz załącznik 1179226

Zobacz załącznik 1179209 Zobacz załącznik 1179210 Zobacz załącznik 1179211 Zobacz załącznik 1179212 Zobacz załącznik 1179213 Zobacz załącznik 1179214 Zobacz załącznik 1179215 Zobacz załącznik 1179216 Zobacz załącznik 1179218 Zobacz załącznik 1179219 Zobacz załącznik 1179220 Zobacz załącznik 1179221 Zobacz załącznik 1179222 Zobacz załącznik 1179223 Zobacz załącznik 1179224
O to to to! Chyba nic tak nie budzi respektu jak realizacja inicjatywy i to w tej branży:) Szacun.
Mam nadzieję, że inni wezmą przykład i pójdą tym śladem, przeróżne granty leżą na wyciągnięcie ręki...
Chętnie bym sam zorganizował coś podobnego, jednak w pozyskiwaniu środków idzie mi trochę lepiej, niż z budową makiet:). Jeśli ktoś z Torunia i okolic byłby zainteresowany współtworzeniem, ale bardziej ze strony merytorycznej to zapraszam do kontaktu:giggle:.

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.545 85 12
Arturze, pomysł co by nie pisać, nie codzienny. Ale najważniejsze, że zażarło.
Powodzenia w pracach... I ciekaw jestem efektów, co z tego wyniknie po programie. Ile osób będzie chciało ciągnąć to nowe hobby prywatnie...

Pozdr,...

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.812 392 20
Gratuluję pomysłu i cierpliwości w doprowadzeniu projektu do końca. (y)