• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? problem ze stroną DCC24 ??? - prośba o pomoc

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.090 24 8
Mam pytanie czy coś się stało ze stroną poznańskiego sklepu DCC24? Robię tam zakupy od lat i nigdy nie miałem żadnych problemów z logowaniem, ale teraz pojawia mi się dość dziwny komunikat [screen w załączeniu]. Używam przegladarki Safari, ale skorzystalem też z Google i … jest to samo. usunałem hostorie i cookie, ale nie pomogło.
Czy ktos z Was może mi w tej kwestii jakoś pomóc? Co oznacza ten komunikat?

DCC24.png

Ostatnio edytowane:

Lyntog

Znany użytkownik
Reakcje
1.061 6 2
Pochwalili się, że na ich stronie pojawią się nowości PIKO, i pewnie nagle wszyscy próbują je zobaczyć, więc padła :p To samo zresztą co roku dzieje się ze samą stroną PIKO, jak w końcu wrzucą nowości :D

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.402 36 7
Przyczyn może być wiele. Zacznijmy od tego, czy to prywatny komputer, czy służbowy. Czy jest jakiś klient VPN (nawet nie podłączony do sieci macierzystej moze blokować), antywirus itd.
Nie wiemy nawet jaki system operacyjny - wróżenie z fusów

OP
OP
Pd5

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.090 24 8
tak, wchodzę na wlasciwy adres, którego uzywam od lat na tym samym komputerze.Adres mam zapisany i zawsze wchodzilem w ten sam sposb, teraz probowalem też wbić go ręcznie. Usunałem historię przegladani oarz cookie, ale nie pomogło. Nigdy wczesniej takiej sytuacji nie mialem. Używam przeglądarki Safari, bo używam Maca, ale wymiennie mam też Google Chrom, ale tam jest ten sam błąd. System jest aktualny.

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
949 37 1
OK, w takim razie wejdźmy na wyższy poziom:
otwórz terminal w macOS i wpisz: nslookup shop.dcc24.eu
a potem nslookup shop.dcc24.eu 8.8.8.8
zrób screena i pokaż co ci odpowiedziały serwery nazw.

Przykład:
Screenshot 2024-12-31 at 12.53.59.png