• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? problem z SU46

Filip MK

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam, zakupiłem nowa SU46-035, przełożyłem do niej dekoder Plux22 z innej lokomotywy która jeździła na makiecie. Położyłem ja na tory, lokomotywa nie jeździła pod adresem pod którym jeździła wcześniejsza, chciałem go zmienić. Nacisnąłem Menu+1 (szybka zmiana adresu), pokazywał się stary adres, zmieniłem go na 10. Lokomotywa wydała charakterystyczne dźwięki lecz nie pali się ani oświetlenie ani nie jeździ. Czy ktoś wie co mogę zrobić?

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.867 62 10
Wprowadź nową lokomotywę SU46-035 i nadaj jej pożądany adres w bibliotece lokomotyw lub, albo przełącz się na nazwę lokomotywy, z której wyciągnołeś dekoder.

OP
OP
F

Filip MK

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wprowadź nową lokomotywę SU46-035 i nadaj jej pożądany adres w bibliotece lokomotyw lub, albo przełącz się na nazwę lokomotywy, z której wyciągnołeś dekoder.
Próbowałem wszystkiego i nie działa. Wprowadziłem do biblioteki SU46-035 nadalem jej adres na którym powinna być i nadal nic.

matiszef

Użytkownik
Reakcje
135 5 0
To dziwne, mi bez problemów ESU LokSound 5 z SP45 poszedł na ET21. Dźwięki musiałem tylko wyłączyć ;)

Zobacz czy na pewno dobrze dodałeś nową lokomotywę do biblioteki.

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.867 62 10
Kupiłeś w analogu, zworki są OK? Są dwie w środku, może to trzeba sprawdzić.

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.867 62 10
Włóż dekoder do tej lokomotywy, z której go wyjąłeś i sprawdź czy jedzie. Jeżeli tak to przełóż znowu do SU46 i spróbuj ją odpalić pod nazwą tej poprzedniej.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 20
Tabor 3
Tabor 1
Tabor 6
Tabor 16