• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

problem z ST44

dziurasek

Znany użytkownik
Reakcje
621 11 0
Mam lokomotywę ST44 z dekoderem fabrycznym Roco Sound. U mnie na Multimausie lokomotywa jeździ bez problemowo , dźwięki są jak najbardziej sprawne. Problem jest gdy kolega postawi ją na swoim torze ( też taki sam Multimaus jak mój) lokomotywa zasuwa pełnym gazem bez jakiejkolwiek reakcji na mysz. Zatrzymuje się tylko na przycisk STOP. Czy mieliście kiedyś podobny problem? Nie specjalnie się znam na DCC dlatego proszę o pomoc.

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
349 2 3
dziurasek napisał(a):
Mam lokomotywę ST44 z dekoderem fabrycznym Roco Sound. U mnie na Multimausie lokomotywa jeździ bez problemowo , dźwięki są jak najbardziej sprawne. Problem jest gdy kolega postawi ją na swoim torze ( też taki sam Multimaus jak mój) lokomotywa zasuwa pełnym gazem bez jakiejkolwiek reakcji na mysz. Zatrzymuje się tylko na przycisk STOP. Czy mieliście kiedyś podobny problem? Nie specjalnie się znam na DCC dlatego proszę o pomoc.
A czy w swojej Multimouse kolega wpisał prawidłowy adres Twojej lokomotywy? Bo wygląda na to, że nie.

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Koledzy - zły adres nie oznacza jazdy lokomotywy na max ;) - MM musiałby jakimś cudem generować dla jej adresu polecenie jazdy z maksymalną prędkością
To wygląda raczej na zasilanie DC w torach.

Czy "u kolegi" inne lokomotywy jeżdżą poprawnie ?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 0
DCC 6
DCC 16
DCC 2
DCC 16