• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Problem z lokomotywą marklin

fred 86

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam,
posiadam od niedawna lokomotywę Marklin 29756 wraz z całym osprzętem.Po podłączeniu mobilnej stacji o numerze 60652 oraz zasilaczu lokomotywa rusza do przodu po czym się zatrzymuje sama po paru sekundach,raz zadziałały światła, zapaliły się na chwile i zgasły.pokrętło od prędkości nie przyśpiesza ani nie zwalnia pociągu,jedynie przycisk stop zatrzymuje ją i startuje od nowa.Może ktoś powiedzieć czy błąd jest w początkowym programowaniu i sparowaniu pociągu, czy może coś w układzie elektronicznym się siadło?
wrzucam filmik który może zobrazuje problem(z góry sorry za jakość filmu)

jedrzej

Użytkownik
Reakcje
10 0 0
Z tego co widać masz na lokomotywie dekoder 60760. Prawdopodobne nie masz zgranej stacji mobilnej z lokomotywą , czyli nie masz zgranych adresów. Moja propozycja. Jeśli jest to zestaw nowy z kartonika to dekoder ma adres 3 . Na stacji mobilnej musisz mieć adres 3. Proponuje jednak zaprogramować całość od nowa zgodnie z instrukcją obsługi.

OP
OP
F

fred 86

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
dokładnie błąd był w adresie. zrobiłem tak jak napisałem i wszystko działa jak należy, Dziękuje bardzo za pomoc! :) pozdrawiam