• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Problem z jazdą Taurusa Piko

Mario 24

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Hej , mam taki problem , jestem posiadaczem kolejki piko cyfrowej i dwóch lokomotyw E -186 oraz Taurusa PKP Intercity . I problem polega na tym że E-186 jeździ bez zarzutów i nic kompletnie się nie dzieje , natomiast taurus jedzie normalnie około 20 /30 cm i sama zwalnia w monecie kiedy ją zatrzymam i puszczam od nowa to znów jedzie podobną odległość i znów zwalnia i pomimo regulacji na kontrolerze zwiększania prędkości , kompletnie nie reaguje jedzie dalej wolno . Czy ktoś może Mi rozwiązać tą zagadkę ?

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.614 31 1
Hej.
Czy to nowa lokomotywa, czy z drugiej ręki może? Czy nagle się to stało, czy w jakichś okolicznościach?
Najprędzej i najłatwiej zrobić reset dekodera. Nic się nie zepsuje.
Nie wiem jaki dekoder tam jest, ale zaprogramowanie CV8=8 powinno rozwiązać sprawę.
Tylko żeby na torze do programowania nie stało nic innego i przyłącze kabla do szyn było bezpośrednie,
a nie przez złączkę analogową Piko.
Złączka cyfrowa Piko wygląda z zewnątrz tak samo jak analogowa,
ale w środku nie ma cewki powodującej zakłócenia w systemie DCC.

OP
OP
Mario 24

Mario 24

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Hej.
Czy to nowa lokomotywa, czy z drugiej ręki może? Czy nagle się to stało, czy w jakichś okolicznościach?
Najprędzej i najłatwiej zrobić reset dekodera. Nic się nie zepsuje.
Nie wiem jaki dekoder tam jest, ale zaprogramowanie CV8=8 powinno rozwiązać sprawę.
Tylko żeby na torze do programowania nie stało nic innego i przyłącze kabla do szyn było bezpośrednie,
a nie przez złączkę analogową Piko.
Złączka cyfrowa Piko wygląda z zewnątrz tak samo jak analogowa,
ale w środku nie ma cewki powodującej zakłócenia w systemie DCC.
Hej to nowa kolejka z zestawu startowego to był komplet wraz z torami a na makiecie Mojej jeździ już inna cyfrowa . Ale zrobię restart
Dziękuję

OP
OP
Mario 24

Mario 24

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0