• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Problem wagon pomiarowy PIKO 55050

Reakcje
150 1 1
Cześć
Szanowni Forumowicze
Mam problem z wagonem pomiarowym PIKO Messwagen / 55050
Problem jest w tym, że przy uruchomieniu wagonu na wyświetlaczu pojawia się komunikat Boot v0.1 i brak dalszej reakcji. Wagon uruchomiony ręcznie czy to na zasilanym torze - problem ten sam. Próba wykonania resetu wagonu, zgodnie z instrukcją - problem ten sam.
Próba połączenia wagonu z komputerem oprogramowaniem Piko Configtool (kabel usb lub wifi) → wagon nie jest wykrywany brak reakcji.
Z tyłu wagonu obok klawiszy funkcyjnych świeci się zielona dioda (światło ciągłe), żółta dioda (pulsuje), nie świeci się niebieska dioda. Żółta dioda pulsuje podobnie jakby wagon był w stanie „uśpienia”.
Wagon wyłącza sie po kilku minutach bezczynności.

Skończyły mi sie pomysły na rozwiązanie tego problemu. Wnioskuje, że może to problem układowy z boot’owaniem uruchomieniem firmware. Ale do końca tego nie wiem, nie jestem elektronikiem.
Może Ktoś ma pomysł lub spotkał się podobnym problemem albo może ten wagon naprawić - wyślę na serwis, zapłacę za usługę naprawy.
Proszę o pomoc kontakt / priv.

IMG_7273.jpeg IMG_7274.jpeg

Ostatnio edytowane: