• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Problem BR 57 ( Tw1-15 PKP)

Reakcje
3 0 0
Witam , mam pytanie odnoscie tego modelu który posiadam , mam problem z rozłączeniem tendera z parowozem , na rysunku przedstawionym w niemieckiej instrukcji widać że należy tylko pociągnąć jedno od drugiego i powinno się rozłączyć lecz w moim przypadku staram się to zrobić mocno ale mimo to skład nie może się rozpiąć a nie chce przecież nic urwać , może trzeba odkręcić jakąś śrubkę ? Proszę o pomoc
5e7a1b3e86ebc43901ed640acb053beb.jpg

OP
OP
Seagate1893

Seagate1893

Użytkownik
Reakcje
3 0 0
Postanowiłem nie patrzeć na instrukcje tylko powoli rozkręcić cały tender , okazało się że można to zrobić na dwa sposoby , odkręcając śrubkę w parowozie która trzyma zaczep lub też przy rozkręcaniu tender trzeba lekko podnieść do góry cały zaczep który sam ładnie wychodzi . Być może poprawną techniką jest lekkie szarpniecie ale myślę że lekkie rozkręcenie jest lepsze i bezpieczniejsze dla części . Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za wsparcie . TEMAT DO ZAMKNIĘCIA

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 20
Tabor 3
Tabor 1
Tabor 6
Tabor 16