Kolega zwrócił się do mnie z problemem - kupił BR44 w której po jakimś czasie zaczęła się ciągle świecić przednia lampka (oświetlenie z przodu) - bez względu na kierunek jazdy czy włączenie funkcji F0 - wystarczy by było zasilanie w torach. Model ma dekoder dźwiękowy (z pewnością Zimo) i stwierdziłem już, że to z pewnością jego wina. Po założeniu zaślepki - w analogu światła działają poprawnie. Po założeniu dekodera do innego modelu problem jest taki sam. Dodam, że sprawdzałem czy wtyczka jest wpięta prawidłowo.
Poza tym dziwnym zachowaniem dekoder działa w pełni prawidłowo - dźwięki i tylne światła działają jak powinny, dekoder nie powoduje zwarcia.
Podejrzewam, że na samym dekoderze, albo wtyczce zrobiło się jakieś dodatkowe połączenie, ale sam na pierwszy rzut oka niczego nie znalazłem. Może któryś z Kolegów coś wypatrzy i nie trzeba będzie go reklamować
Z góry dziękuję w imieniu Kolegi i swoim!
Poza tym dziwnym zachowaniem dekoder działa w pełni prawidłowo - dźwięki i tylne światła działają jak powinny, dekoder nie powoduje zwarcia.
Podejrzewam, że na samym dekoderze, albo wtyczce zrobiło się jakieś dodatkowe połączenie, ale sam na pierwszy rzut oka niczego nie znalazłem. Może któryś z Kolegów coś wypatrzy i nie trzeba będzie go reklamować
Z góry dziękuję w imieniu Kolegi i swoim!