• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Powitanie

olmeck

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Witam wszystkich forumowiczów. Na początek kilka słów o mnie. Nowy w branży kolej(k)owej- czyt. laik, chociaż modelarstwo w innych rodzajach (plastik, karton, drewno) nie jest mi obce. Na starość postanowiłem spełnić marzenia i jeszcze sie pobawić tymi pięknymi cackami. Na razie, jak ktoś to określił, jestem kolekcjonerem hobbystą i ani mi marzyć o modelarstwie kolej(k)owym. :oops: Zainteresowała mnie skala H0 i to w niej bede się próbował spełniać. Nabyłem tzw bankarda i spróbuje go jakoś postawić na nogi. Pierwsze koty za płoty. A tak precyzyjniej to chce zgromadzić wszystkie informacje na temat PKP z Pomorza (Trójmiasto) w okresie III/IV a tak do 1970 r. Bede wdzięczny za wszelkie sugestie i oceny moich przyszłych działań. Pozdrawiam olmeck

Reakcje
0 0 0
Lata 60. nie przyniosły żadnych inwestycji w postaci nowych linii kolejowych. Działalność PKP skupiła się na wykorzystywaniu ówczesnych tras i dalszej elektryfikacji.

OP
OP
olmeck

olmeck

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
To prawda, właśnie chciałbym odtworzyć tamten okres na mojej późniejszej makiecie. Dokładnie takie, jakie pamiętam z tamtego czasu, jako młody dzieciak.

OP
OP
olmeck

olmeck

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Witam ponownie,
prośba do fachowców. Kupilem na początek OK2-5 i Oi2-32. Są piękne i wogóle same achy i ochy. Problem z uzbrojeniem w te drobne dołączone detale. Ani w ząb nie umiem tego zrobić, a załączone instrukcje są, hmmm, no mało przydatne. Może ktoś ma zdjęcia tych lokomotywek, na podstawie których, mogłbym to zrobic? Jakies linki. Będę wdzięczny za pomoc. Parowozy są analogowe i podobno jest możliwość je ucyfrowić, cokolwiek to oznacza. Ja zwyczajnie boję się w nich grzebać, bo laik jestem niemiłosierny. Pozdrawiam

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dla początkujących 12