• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Poszukuję wszelkich zdjęć, informacji itp. o stacji Barcin

Miki12barcin

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam!
Jak w temacie poszukuję wszelkich zdjęć, ciekawostek, serii parowozów, wagonów najczęściej na tej stacji spotykanych itp. o stacji Barcin przy linii kolejowej numer 206 Inowrocław Rąbinek -Drawski Młyn. Nie pogardzę również fotami czy ciekawostkami związanymi z odcinkiem tej linii Inowrocław Rąbinek- Żnin jak i również rozebraną 19 lat temu linii kolejowej Barcin- Mogilno.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.008 82 5
O linii B-M, było w Świecie Kolei, a z ciekawostek, to ok.88r. z Inowrocławia do Żnina jeździł dwuwagonowy pietrus. Aha, i stała w Barcinie,piękna jednostanowskowa parowozownia.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.008 82 5
Masz szczęście, bo dziś coś tam szukałem i to mi wpadło w pamięć, a więc jest to nr. 6/2008r.
Z góry uprzedzam pytanie- nie mam skanera.

OP
OP
M

Miki12barcin

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jeżeli ktoś jeszcze coś wie na temat tej stacji moze zechciałby podzielić się? Planuje wydać folder o tej stacji, linii jeżeli znajdę dość info to może o linii ale na pewno o stacji Barcin.

AdrianL

Aktywny użytkownik
Reakcje
23 0 0
Nie nie....najbardziej powalają zdjęcia z parowozami Oi 2 !!! to absolutne rarytasy.Jeżeli oceniać kunszt wykonania fotografii to jest on na najwyższym poziomie!

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Nigdy mi sie Pm2 nie podobała, ale w sądziedztwie petuszki wyglada jak enerdowska kulomiotka.