• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pospieszny "Ślązak"

DBahn

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Panie i Panowie. Poszukuję wszelkich informacji taborowych dotyczących pociągu pospiesznego "Ślązak" z okresu 1990-1997. Bardzo chciałbym skompletować skład (może w końcu Heris stanie na wysokości zadania) tego pociągu jako tego który mnie wiózł niezliczoną ilość razy do Wrocławia. Chodzi mi najbardziej o skład na odcinku Katowice - Wrocław. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Bardzo bym prosił o rozszyfrowanie znaczenia poszczególnych rubryk w tabelach A, B i C. Czy prawidłowo odczytuję zawartość tabeli A: lokomotywy obsługuące planowo w obie strony to połączenie to EU07 o numerach inwentarzowych 500-599, posiadające przydział MD Wrocław ? Czy jakieś inne informacje są zawarte w tabeli A? Czy w takim układzie lokomotywa EU07-541 od SM posiadająca przydział Wrocław Południe też się łapie do tego grona? A nawet jeśli nie to czy była w tym lub innym okresie używana do obsługi tego połączenia (do 1999r. czyli do naprawy rewizyjnej w trakcie której zmieniła swój wygląd) ?

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Dzięki, już sobie odszukałem co wszystko znaczy. Czyli np. z rubryki 6 części C wynika, że tą relację (w obie strony) jeśli chodzi o wagony obsługiwała wagonownia Kraków Płaszów. Mam nadzieję, że Robo coś tam zrobi w tej epoce ;). Czy macie koledzy całe dodatki 2b z epoki 5a ?