• Podczas tworzenia nowego ogłoszenia prosimy o wybranie prefixu. Znacząco ułatwi to innym użytkownikom korzystanie z ogłoszeń w dziale Giełda.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Hej Gość czy wiesz, że w dziale giełda można edytować swoje wpisy oraz usunąć cały temat kiedy ogłoszenie jest już nieaktualne?
  • Prefixy pozwalają wydzielić wyświetlanie ogłoszeń tylko konkretnego typu.

Pytanie? Pomoc w zamianie dekodera SU46

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
3.906 111 11
Jeśli jest ktoś z Wrocławia, kto mógłby mi przelutować cokolwiek jest w środku fabrycznej cyfrowej wersji SU46 od PIKO do analogowej wersji SU46 (również PIKO), to byłbym wdzięczny. Jestem w Polsce od 22/11 do 28/11. Z góry dziękuję

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.262 504 30
Ale fabryczna wersja cyfrowa jest chyba z dźwiękiem, więc ma jeszcze głośnik. Warto go chyba też wyjąć, ale nie wiem, czy jest wlutowany.

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.123 87 0
Głośniki w modelach PIKO są lutowane kablami do płytki. Można po prostu odciąć tuż przy płytce.

Zdecydowanie potrzebna jest zaślepka zamiast dekodera, inaczej model nie będzie jeździł.

OP
OP
mikl

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
3.906 111 11
Bardziej mi chodzi o to czy jest jakaś dobra dusza na forum, która w trakcie mojego pobytu w Polsce odlutowałaby z jednego modelu ten głośnik i przerzuciła dekoder do drugiego modelu. Wtedy jeden model (ten z cyfrą) bym wziął z powrotem ze sobą, a drugi sprzedał.

MIKOT 1

Znany użytkownik
Reakcje
4.424 99 132
Bardziej mi chodzi o to czy jest jakaś dobra dusza na forum, która w trakcie mojego pobytu w Polsce odlutowałaby z jednego modelu ten głośnik i przerzuciła dekoder do drugiego modelu. Wtedy jeden model (ten z cyfrą) bym wziął z powrotem ze sobą, a drugi sprzedał.
Ja mogę. Będziesz w Łodzi?