• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pomoc w wyborze zestawu startowego

Jaa166

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam proszę doświadczonych kolegów o pomoc w wyborze zestawu startowego .
Zastanawiam się nad

Roco 51285

Roco 51283

Roco 51282

Roco 51271

Jaka jest wasza opinia . Najbardziej podoba mi sie ostatni lecz jest bez Z21

Ostatnio edytowane:
Reakcje
2 0 0
Witaj,
Powiem Ci szczerze, że ja na Twoim miejscu wybrałbym ten starter z z21, ale! Zależy jaki chciałbyś zbierać tabor? Czy ten starter jest tylko do zabawy na dywanie? Czy planujesz robić jakąś makietę w przyszłości ? Jest sporo pytań na które trzeba sobie odpowiedzieć.

Także opisz bardziej co i do czego byś chciał?

Ja osobiście bym kupił z21 osobno, tory osobno i zbierał tabor też osobno.

I staraj się linki wklejać poprawnie.

Pozdrawiam

OP
OP
Jaa166

Jaa166

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tory posiadam bo zakupiłem już zestaw piko D1 . Sterowanie mam analogowe bo popełniłem wielki błąd i taki zakupiłem pierwszy starter . Posiadam z niego BR 218 z 2 wagonami IC jak i również kupiłem SM 42 z węglarką . Puki co podejrzewam że jednak będzie to zabawa na dywanie lecz myślę o makiecie w najbliższej przyszłości ale wiadomo puki co fundusze . Ogólnie chciałbym porostu zacząć od jakiegoś sensownego starter w DCC ,przerobić BR 218 i kupić dekoder do SM42. i potem myśleć o robieniu makiety .

sluzbowo

Znany użytkownik
Reakcje
140 1 0
Do zabawy w salonie na dywanie? Którykolwiek się nada. Jazda jednym składem po kółku znudzi Ci się (obstawiam) po jakichś 15 minutach. Będziesz chciał to rozbudować pewnie. I tu pojawiają się pytania, które dziesiątki razy na tym forum zadano i dziesiątki razy na nie odpowiedziano. Sprecyzuj swoje potrzeby, pomożemy.

OP
OP
Jaa166

Jaa166

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wiem że na dywanie w kółko się znudzi bo już tego doświadczyłem lecz jazda jedną kolejka po rozjazdach też po dłuższej chwili zaczyna być nudząca ,zwłaszcza jak obok stoi 2 lecz nie na torowisku

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.822 40 1
A, ja proponuję wstrzymać się z zakupami i poczytać sobie o co inni w tej materii przed tobą na tym forum pytali i jakie otrzymali odpowiedzi. Myślę, że kilka dni jak nie tygodni Ci to zajmie i da Ci sporo wiedzy w tym temacie.I potem dopiero pytaj o konkrety. Ciekawej lektury życzę.:)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.841 388 20
To jeżeli chcesz iść w kierunku taboru polskiego to zastanów się czy nie lepiej kupić samo zasilanie cyfrowe i przerobić posiadane już lokomotywy na cyfrowe. Jak kupisz zestaw startowy, to będziesz miał lokomotywę i wagony w malowaniach niepolskich.

heatbeat

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
A czy ktoś z szanownych kolegów widział/miał w rękach nowy zestaw ROCO 51268?
O taki:

Chciałbym pójść w DCC i ten, kosztujący niecałe 900zł, zestaw na papierze wygląda nienajgorzej. Obawiam się tylko o jakość wykonania. A może koledzy doradzą coś innego?