• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

pomoc przy makiecie

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.600 35 1
Witam :D . Dużą frajdę dadzą Ci urządzenia sterowania ruchem kolejowym (np semafory Minikola, są tanie i fajne)

OP
OP
E

errorname

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Gdzie mam dać podsypke i jszcze mam pytanie rzeby nie było tak płasko to trzeba nazbierac mchu w lesie i wysuszyć czy co innego???

BORUCH

Aktywny użytkownik
Reakcje
191 0 0
errorname napisał(a):
Gdzie mam dać podsypke i jszcze mam pytanie rzeby nie było tak płasko to trzeba nazbierac mchu w lesie i wysuszyć czy co innego???
Jak tak pilnie oglądasz tort tkarkady to powinieneś już znać odpowiedź na swoje pytanie.

KubaX_112

Użytkownik
Reakcje
26 2 0
Nom ja bym tu na jakieś ukształtowanie terenu postawił tak jak Ktoś tam wyżej wspomniał, Drzewka by nie zaszkodziły, tu na forum są informacje jak fajnie można zrobić tanim kosztem naturalne drzewka. ten Tunel bym upiększył, przynajmniej wjazdy, proponuje kupić portale tunelowe na allegro- są tanie i jest w miarę wybór a ładnie wygląda. Można by się zając drogą jakoś ją konkretnie poprowadzić.

OP
OP
E

errorname

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Czy można zamiast korka pod tory (bo nigdzie nie moge dostać) położyć podkład pod panele z pianki? Ma on 2mm grubosci ale moge skleic dwa i bedzie 4mm

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
365 17 0
Pianka jest za miękka. Korek dostaniesz w każdym wiekszym markecie budowlanym, np. w Castoramie

Olecki75

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
errorname napisał(a):
Czy można zamiast korka pod tory (bo nigdzie nie moge dostać) położyć podkład pod panele z pianki?
Piankę pod panele jak najbardziej. Ale musi to być depron - pianka ze spienionego polistyrenu. Są 2 grubości 6mm - przeważnie jasnozielona lub szara i 3mm ciemniejsza zieleń. Łatwo się tnie i obrabia. Wielu kolegów na tym forum to stosowało.

stare tory

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
1.021 85 11
Same zalety tnie sie to nożem lub nożyczkami ,klei wikolem,wystarczajaco twarde,no i kosztuje coś 4 czy 5 PLN za m.kw.