• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Polskie dworce i stacje z gotowych zestawów.

mareknyc

Aktywny użytkownik
Reakcje
68 8 0
Zakładam nowy wątek z propozycjami adaptacji gotowych zestawów do polskich realiów.
Czy ktoś ma wiedzę ,które zestawy są podobne albo prawie identyczne do polskich dworców występujących w realu?

Arturoko

Nowy użytkownik
Reakcje
10 0 0
Witam!

Na stronie www.gpm.pl są dostępne bodajże dwa dworce w skali 1:87 z dodatkowymi akcesoriami.
Niedawno moja narzeczona ukończyła model dworca Międzychód Letnisko. Pozwolę sobie załączyć kilka zdjęć jak to mniej więcej wygląda.

Było kilka problemów, ale nawet początkujący powinien sobie z nimi poradzić. Wszystko poza oszkleniem okien to papier :)

(mariusz)

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
24 1 0
Witam ja szukam dworca kolejowego w Rybniku Paruszowcu i obrotnicy kolejowej w H0,dworzec o ile się nie myle był w 1:120,a obrotnica w H0.Dźwoniłem do Świata modeli i złożyłem zamówienie w lutym i cisza...W końcu byłem w sierpniu w Rybniku i postanowiłem odwiedzić Pana ze sklepu.Stwierdził że jest bardzo zajęty. I racja lepiej sprzedać 1 zestaw za 1000zł niż usiąśc wydrukować modele które się wypuściło na rynek i sam stwierdził że dużo osób dzwoni i pyta o obrotnice .Nie rozumiem czasem niektórych ludzi....

Kedar

Użytkownik
Reakcje
29 0 0
Kiedyś dodatkiem do KMiD była nastawnia Lubsko, numer 2-3/2004. Bardzo fajny model, miałem sklejoną na półce, niestety nie przetrwała spotkania z kotem.