Właściwie to taka informacja, że FREMO przydzieliło pulę adresów dla PL, z zakresu 71xx 
Dotyczy grupy H0 -Europa i H0e, zgodnie z naszą, tj. FREMO -nomenklaturą.
ATPO, jakie kółka zainteresowań funkcjonują we FREMO:
1. H0-Europa (Regelspur&H0m&H0e)
2. H0-USA
3. N-Europa
4. America-N
5. TT
6. FREMO:87
7. H0m-RhB
Co z tego wynika:
:arrow: informację tę kieruję głównie do tych, którzy zainteresowani są udziałem z taborem we FREMO-spotkaniach, oczywiście wcale nie trzeba być FREMO-ludkiem aby wziąć udział w takiej imprezie i otrzymać adres z tej puli,
:arrow: biurokracją w tym zakresie zajmuję się JA,
:arrow: organizatorzy spotkań FREMO oraz klubowych, np. Zababova czy innych FREMO-klubów, będą oczekiwać, że zgłaszany tabor bedzie miał adresy z przydzielonego zakresu, tj. 71xx,
:arrow: adresy lokomotyw są przydzielane raz na jutro,
:arrow: generalnie lista adresów znajduje się na http://www.fremo-net.eu ale obawiam się, że w restricted area, dostępnej jedynie dla członków FREMO, oczywiście tę naszą listę PL, opublikuję -żadna tam tajemnica
:arrow: nie przewiduję żadnych rezerwacji, w koncu to tylko jakiś tam numerek, przydzielane będą po kolei, wg zgłoszeń, tzn. sądzę, że zazwyczaj pewien zakres, np. 5 szt.,
:arrow: format zgłoszenia:
1. Adres: 7101
2. Lokomotywa: ST44-003
3. Informacja: Roco
4. Zarząd, epoka: PKP, III
5. Właściciel: Władysław Maleńczyk
6. Dekoder: MX64 +sound
Następny wolny adres to 7106
:arrow: jakby się zdarzyło, że komuś nie będzie się podobać moja osoba w tym temacie, zawsze może taki ktoś sam uzgodnić z organizatorem spotkania przydział innego numerku, ale wtedy to juz będzie tego ktosia problem :razz:
:arrow: na koniec: zasady zasadami, ale oczywiście bez przesady
Dotyczy grupy H0 -Europa i H0e, zgodnie z naszą, tj. FREMO -nomenklaturą.
ATPO, jakie kółka zainteresowań funkcjonują we FREMO:
1. H0-Europa (Regelspur&H0m&H0e)
2. H0-USA
3. N-Europa
4. America-N
5. TT
6. FREMO:87
7. H0m-RhB
Co z tego wynika:
:arrow: informację tę kieruję głównie do tych, którzy zainteresowani są udziałem z taborem we FREMO-spotkaniach, oczywiście wcale nie trzeba być FREMO-ludkiem aby wziąć udział w takiej imprezie i otrzymać adres z tej puli,
:arrow: biurokracją w tym zakresie zajmuję się JA,
:arrow: organizatorzy spotkań FREMO oraz klubowych, np. Zababova czy innych FREMO-klubów, będą oczekiwać, że zgłaszany tabor bedzie miał adresy z przydzielonego zakresu, tj. 71xx,
:arrow: adresy lokomotyw są przydzielane raz na jutro,
:arrow: generalnie lista adresów znajduje się na http://www.fremo-net.eu ale obawiam się, że w restricted area, dostępnej jedynie dla członków FREMO, oczywiście tę naszą listę PL, opublikuję -żadna tam tajemnica
:arrow: nie przewiduję żadnych rezerwacji, w koncu to tylko jakiś tam numerek, przydzielane będą po kolei, wg zgłoszeń, tzn. sądzę, że zazwyczaj pewien zakres, np. 5 szt.,
:arrow: format zgłoszenia:
1. Adres: 7101
2. Lokomotywa: ST44-003
3. Informacja: Roco
4. Zarząd, epoka: PKP, III
5. Właściciel: Władysław Maleńczyk
6. Dekoder: MX64 +sound
Następny wolny adres to 7106
:arrow: jakby się zdarzyło, że komuś nie będzie się podobać moja osoba w tym temacie, zawsze może taki ktoś sam uzgodnić z organizatorem spotkania przydział innego numerku, ale wtedy to juz będzie tego ktosia problem :razz:
:arrow: na koniec: zasady zasadami, ale oczywiście bez przesady