• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza Pokaz makiety modułowej - OSiR Wołów

Brejlovec

Moderator Działu Imprezy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
SMK Katowice
Reakcje
987 16 0
Z okazji 30-lecia Klubu Sympatyków Kolei we Wrocławiu, w dniach 12-13 lutego, w hali sportowej OSIR w Wołowie odbędzie się spotkanie modelarzy KSK Wrocław oraz zaproszonych Gości. Zaprezentujemy wtedy liczącą ponad 160m makietę złożoną z szeregu perfekcyjnie wykończonych, pełnych detali i ciekawych scenek, modułów tworzących obraz trzech linii kolejowych wraz ze stacjami i bocznicami, po których poruszać się będą, zgodnie z przygotowanym rozkładem jazdy, miniaturowe pociągi w skali 1:87. Całość odwzorowywać będzie prawdziwy ruch kolei w różnych latach jej funkcjonowania na terenie Polski i krajów okolicznych. Będzie można zobaczyć zarówno pociągi ekspresowe, wiele towarowych, proces załadunku składu w kopalni kruszyw czy też dostawę towarów do bocznicy portu śródlądowego. Całe spektrum pracy kolei od lat 50tych XXw. po lata współczesne.

Capture.JPG

Pasjonaci miniaturowej kolei z KSK Wrocław oraz nasi goście z całego niemal kraju zapraszają na prezentację w dniu 12.02.2022 w godzinach 10:00 – 17:30 oraz w dniu 13.02.2022 od 10:00 do 15:00 do hali OSIR Wołów, ul. Panieńska 4A; 56-100 Wołów.

Wstęp wolny!

Serdecznie zapraszamy

Ps. Wpis na podstawie informacji ze strony klubowej KSK Wrocław.

Qmaty

Znany użytkownik
Reakcje
5.836 235 3
Bardzo ładne składy, moduły: widać dużo włożonej kasy i pracy.
9:54 jaki powód wykolejenia?

kareks

Aktywny użytkownik
Donator forum
FREMO Polska
ŁKMK
Reakcje
309 10 2
Byłem widziałem, słabo to wyglądało na pewno nikogo do tego hobby nie zachęciło, pogadać tez nie było z kim, jakoś nikt nie był chętny do rozmów. Trzeba bylo pisać, ze impreza własna niepotrzebnie aż z Łodzi jechałem, jakoś udało mi sie zrobić ponad 100 fotek ale tylko 1/3 makiety aby zobaczyć coś dalej nie było opcji. Niestety bylismy rozczarowani a szkoda.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.476 513 29
Byłem widziałem, słabo to wyglądało na pewno nikogo do tego hobby nie zachęciło, pogadać tez nie było z kim, jakoś nikt nie był chętny do rozmów. Trzeba bylo pisać, ze impreza własna niepotrzebnie aż z Łodzi jechałem, jakoś udało mi sie zrobić ponad 100 fotek ale tylko 1/3 makiety aby zobaczyć coś dalej nie było opcji. Niestety bylismy rozczarowani a szkoda.
Pewnie nie było czerwonego dywanu, hostess i poczęstunku, rzeczywiście słabo.

przemek tabisz

Znany użytkownik
Reakcje
958 60 10

Tak jak pisał Grzegorz, podchodzisz do kogokolwiek i mówisz, że jesteś zainteresowany szczegółami.
Każdy pokarze Ci osobę odpowiedzialną za imprezę i która oprowadzi Cię do okoła.

Pytaj, dostaniesz odpowiedź, dziś miałem wycieczkę z Warszawy, wczoraj Rafał oprowadzał swoją.

kareks

Aktywny użytkownik
Donator forum
FREMO Polska
ŁKMK
Reakcje
309 10 2
Pewnie nie było czerwonego dywanu, hostess i poczęstunku, rzeczywiście słabo.
Nie kolego poczęstunku ani czerwonego dywanu mi nie brakowało,widzę ze z takim podejściem to napewno nikogo do tego hobby nie zachęciłeś,a na pewno wielu zraziles.
Trzeba było podejść - powiedzieć, że z Łodzi, plakietka gość po weryfikacji ( znany przez nam znanych) i tyle w temacie.
Ja siedziałem z tyłu i ktoś zawołał, nie było problemu.
Szkoda ze nie wiedziałem , aczkolwiek kogoś kto robi sporo fotek łatwo zauważyć. Było minęło nie ma o co kopi kruszyć.
Musiałem chyba zle pytać koledzy z frontu nie byli skorzy do rozmów, spróbuje na kolejnym spotkaniu.

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
8.016 140 3
Część makiety przy drabinkach to 2 stacje techniczne i Kitajce oraz kawałek szlaku. Były to elementy makiety wykończone w najmniejszym stopniu m.in dlatego znalazły się w miejscu, które było najdalej od wyznaczonej przez OSiR strefy dla zwiedzających. Pandemia formalnie ciągle trwa i są na takie wydarzenia nakładanie pewne ograniczenia.
Sam odesłałem kilka osób do Przemka z pytaniem o wejście za barierki. Widziałem też jak Przemek oprowadzał dwie osoby, robiące zdjęcia, które nie były uczestnikami.

robertmuszka

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
Reakcje
4.508 175 19
A czemu Kolega sądzi, że bezcelowe?
Aby zrozumieć, czemu bezcelowe, trzeba zrozumieć pewną sprawę.
Impreza w Wołowie jest robiona akurat w Wołowie, bo miejsce odpowiada organizatorom.........
Impreza w Wołowie nie jest nastawiona na dużą ilość publiczności i nie jest ustawiona pod publiczność, bo są takie możliwości.
Kolega @kareks popełnił mały błąd, o którym dowiedział się od kolegi z klubu i na drugi raz już będzie wiedział.
Mianowicie, jeśli jesteś związany ze środowiskiem modelarzy, modularzy, kolejkowiczów a w uogólnieniu z uczestnikami tego typu imprezy, to nie podchodź i pytaj o coś tam, a powiedz po prostu, że jesteś ten i ten, jesteś z... i chciałbyś wejść do środka i....... . I wtedy będziesz odbierał taką imprezę zupełnie inaczej.
Impreza była jako uczczenie 30-lecia klubu KSK Wrocław.
To moja druga impreza na tej właśnie sali i jeśli dalej będę mógł być na imprezach organizowanych przez właśnie Tych ludzi, to zawsze będę obecny.

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

przemek tabisz

Znany użytkownik
Reakcje
958 60 10
Przed wrzuceniem kilku chaotycznych zdjęć pragnę gorąco podziękować wszystkim uczestnikom bez których Impreza nie odbyłaby się i w ogóle nie byłoby sensu jej organizować.

DZIĘKUJĘ

Teraz kilka fotek.

Załączniki