• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pojazdy militarne ,raczej współczesne .

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Witajcie .Założyłem nowy temacik ponieważ ,,, zacząłem nowy etap w kolekcjonerstwie :)
Mianowicie ugrzęzłem w tematyce militarnej
na dobre .Zaczynamy dzis od modelu pojazdu MRAP COUGAR 6X6 będącego na wyposażeniu US ARMY ;)
Model powstał z Kit"u firmy Trident.Modelik żywiczny .
Złożenie ,malowanie oraz wykończenie (chociaż jeszcze nie do końca :) ) nastąpiło w moich "łapskach"
Pora na fotki .
DSCN9578.JPG
DSCN9579.JPG
DSCN9580.JPG
DSCN9581.JPG

SP9XUR

Znany użytkownik
Reakcje
860 1 0
Fantastyczny model (y) ...
korcił mnie kiedyś COUGAR w wersji 4x4 ale tyle mam rozgrzebane w domu że nie tykam nic nowego.
Szczerze gratuluje i zazdroszczę :podstepny:.

OP
OP
SECOND MODELS

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Jako ze mnie nocny Marek :D czas na nocne manewry w wykonaniu ROCO
Dwa pojazdy LUCHS i FUCHS .Modele fabrycznie złożone ,zostały prze zemnie po części "rozczłonkowane" ;) aby ...
Otrzymać nowy lakierek (pół mat ) oraz dodać parę smaczków .
A wyszło to tak jak na fotkach ,jednak nie zamierzam na tym poprzestać i jeszcze bardziej je podrasować :)
DSCN9586.JPG
DSCN9587.JPG
DSCN9588.JPG
DSCN9589.JPG
DSCN9590.JPG
DSCN9591.JPG
DSCN9592.JPG
DSCN9593.JPG

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Nowy temat i trafiony w moje gusta (y),uwielbiam takie wozy bojowe:) ,w takim wykonaniu to bym z chęcią także zaczął je zbierać ,a tak zostaje mi w skali 1:72 ..Pięknie je wykonałeś ,gratuluję takich umiejętności .(y)(y)(y)

SP9XUR

Znany użytkownik
Reakcje
860 1 0
Modele bardzo przyjemne (y), podmalowane detale dają świetny efekt :cool:,
poszukałbym tylko miotły do odcięcia włosia na anteny bo te są za grube :podstepny:.

OP
OP
SECOND MODELS

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Modele bardzo przyjemne (y), podmalowane detale dają świetny efekt :cool:,
poszukałbym tylko miotły do odcięcia włosia na anteny bo te są za grube :podstepny:.
takie było moje zamierzenie akurat ,mam cieńszy drut bodajże 0.3mm ale te miały być takie :)
Cieńsze montuję w innych pojazdach które nie bawem zobaczysz w tym temacie .

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.399 387 20
Kapitalne te wojenne modele. Rzadko spotyka się w naszej skali taką ilość szczegółów.

OP
OP
SECOND MODELS

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Jako ze temat faktycznie zyskał grupe zwolenników rozwijam nadal :)
Nocnych manwrów ciąg dalszy ;)
Dziś model MAN'a ROCO również przemalowanego oraz "obarczonego " nowymi dodatkami .Po paru godzinach pracy te modele nabierają całkiem nowego blasku.
Drugi model to pojazd Australijskiej armii BUSCHMASTER jest to w całosci KIT żywiczny od TRIDENT'a
Model jeszcze wymaga trochę pracy z mojej strony jednak myślę że warto juz go pokazać ze względu na jego unikatowość i .... piękną muskularną sylwetkę
czyli co ??? Do ataku!!!!!!
DSCN9566.JPG
DSCN9567.JPG
DSCN9568.JPG
DSCN9569.JPG
DSCN9582.JPG
DSCN9583.JPG
DSCN9584.JPG
DSCN9585.JPG