• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

początkujący

(( maRek ))

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
witam, jestem nowy i całkowicie się nie znam :( no i mam pare pytań: czym się różnią zestawy analogowe od cyfrowych? niektóre modele samochodów mają możliwość zapalenia lamp, jak to działa? czy to jest na baterie czy trzeba jakiś kabel doprowadzić? chciałbym prosić jeszcze o jakąś porade przy budowie makiety. ja się kompletnie nie znam na elektryce :oops:
pozdrawiam

Załączniki

• 252,6 KB Wyświetleń: 16

Gała

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
Po pierwsze poświęć troche czasu na przeczytanie wątków na tym forum co rożjaśni ci umysł :)
Na wiki.gbbkolejka.pl tez sie duzo dowiesz.

Życze miłego czytania :D

kolejarz28

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Chciałbym zbudować pulpit sterowniczy do przelączania semaforów i zwrotnic- z klawiaturą trochę kłopot- jak się za to zabrać - schemat układu torów to bym na sklejce narysowal - ale jakich użyć przełączników?
proszę o radę i pozdrawiam majsterkowiczów

KKL

Użytkownik
Reakcje
74 0 0
kolejarz28 napisał(a):
Chciałbym zbudować pulpit sterowniczy do przelączania semaforów i zwrotnic- z klawiaturą trochę kłopot- jak się za to zabrać - schemat układu torów to bym na sklejce narysowal - ale jakich użyć przełączników?
proszę o radę i pozdrawiam majsterkowiczów
Poczytaj trochę na tym forum głównie w dziale Elektryka, choć i DCC też się może coś trafić...
Dla przykładu: Sterownik semaforów świetlnych (m.in. Kluby) lub Sterowanie napędu zwrotnicy z sygnalizacją położenia

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Elektryka 4