• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pociąg pancerny na Moście Gdańskim w Wa-wie

wolfik

Znany użytkownik
Reakcje
1.013 1 0
Dzisiaj około 17 jadąc autem zobaczyłem na Moście Gdańskim (kolejowym) skład złożony z lokomotywy ET22, dwóch wagonów pancernych, kilku platform i jednego wagonu osobowego. Chyba zmierzał w kierunku od Pragi do Dworca Gdańskiego.
Czy ktoś wie co tam robiły te wagony pancerne? Mam wrażenie, że to te same, które stały w Muzeum Kolejnictwa ale może się mylę?
Tak się zastanawiam, może to ma być jakaś dodatkowa atrakcja show w Wolsztynie?

Izone

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tak wagony wracały z Skansenu z Chabówki do Muzkolu bo Muzkol się o nie upomniał :). Wagony były wypożyczone na Parowozjade w Chabówce i wracają do właściciela z czego skansen się nawet cieszy bo im troszkę tam zajmował miejsce

Izone

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Paweł miałeś szczęście ze były jeszcze dostępne bo podobno troszkę im przygotowania do transportu zajęły :) jak chcesz jakieś zdjęcia to powinienem jakieś mieć to mogę podesłać :)

cyruss

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
349 1 0
Po drodze, gdzieś w kieleckiem, podobno zaliczył wykolejenie...
A całe wieki temu stał i rdzewiał w jednostce wojskowej w Przemyślu na Bakończycach, a ja tam właziłem przez dziurę w płocie i bawiłem się z kolegami w wojnę...
Oczywiście cały czas mowa o Panzertriebwagen 16.