• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

plany 2 modułów

Reakcje
0 0 0
witam
planuje budowe 2 modułów mają to być moduły proste o długosci 940 każdy ich docelowe miejsce to moja (przyszła) makieta modułowa.oczywiscie ma to być analog ponieważ na DCC Harcerza nie stac :p i tu pierwsze moje pytanie jak zmontuje"skrzynke"to jak najlepiej formować teren?
a druga sprawa co zrobic by te moduły były ciekawe i cieszyły oko?chodzi co na nich umieścic.
i jakiego szutru dobrze użyć?

z góry dziękuje z opowiedzi
paweł

KPEV1884

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Ciekawą scenerią na makiecie byłaby bocznica fabryki wraz z budynkami fabrycznymi i magazynami.Można też zbudować bocznice elektrociepłowni gdzie oko cieszyłyby hałdy węgla.W tym przypadku ukształtowanie terenu jest proste bo jest płaskie.Możesz pomyśleć o szlaku który przebiega przez wieś,to tez są fajne klimaty i tańsze dla harcerza :D Jeśli chodzi o szuter to w Łodzi w sklepie DA-TA jest tani szuter, mi się podoba( 4 złote za 300 g) Jak chcesz to podaj adres na pw to wyśle Ci próbkę.

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
352 15 0
Zamiast zadawac tyle pytań na forum wpisz swoje zapytania w wyszukiwarkę - przycisk "szukaj" u góry po prawej stronie. Korzyści takiego postepowania są dwie: Po pierwsze nie będziesz wkurzał innych forumowiczów pytaniami z gatunku totalnie podstawowych, po drugie odpowiedzi będziesz miał od reki.

OP
OP
dzungasdier
Reakcje
0 0 0
Dominik napisał(a):
Zamiast zadawac tyle pytań na forum wpisz swoje zapytania w wyszukiwarkę - przycisk "szukaj" u góry po prawej stronie. Korzyści takiego postepowania są dwie: Po pierwsze nie będziesz wkurzał innych forumowiczów pytaniami z gatunku totalnie podstawowych, po drugie odpowiedzi będziesz miał od reki.
Robiłem tak nie raz i czytałem wiel materiałów ale mi chodzi o to by mi ktos to wyjasnił na prawde nie wiem jak to robić czytałem :
http://wiki.gbbkolejka.pl/tiki-index.ph ... a+makiecie
i kilka inych ale potrzebuje jasnej instrukcji

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 7
Planuję 21
Planuję 121
Planuję 70
Planuję 8