• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 (1:87) Planuję... Czy to ma sens?

Crissu

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam.
Ponieważ w innym dziale zaplanowaliśmy sobie tabor, chciał bym was prosić o mała pomoc.
Chodzi o całość składającą się z 3 modułów metr na pół metra. Trzy identyczne wielkości tworzące jeden 3 metrowy modół. Jedna prosta droga z jakims małym zakrętem i jednym rozjadem. Mała stacja gdzies Niemczech na przelocie pociagów dalekobieżnych,jakis tam budynek kolejowy. Żadne jakies kombinacje. Z jednej strony stok i generalnie wszystko praktycznie w jakimś zalesionym terenie ponieważ uwielbiam zielen na dioramach, Oczywiscie IV epoka pod spalinowozy. Czyli bez trakcji elektrycznej. Generalnie zieleń i jeszcze raz zieleń.
Doradzicie jak to wszystko zaplanowac i jak to ugryźć ? Nigdy wczesniej nie miałem z tym doczynienia :)
Pozdrawiam serdecznie.

Marcin Kempa

Znany użytkownik
Reakcje
167 1 0
A co chcesz wiedzieć? Z opisu wynika, że zaplanowałeś już wszystko. Kup tory, rozjazd, trawy, wszystko co Ci potrzebne i rób makietę. A jak szukasz rad to pooglądaj makiety w sekcji "makieta i moduł- relacje".

OP
OP
C

Crissu

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witaj
Chodziło mi raczej o sam układ. Czy jest sens robić jeden w miare prosty odcinek z rozjadnem.
Ale niestety mam tylko miejsce pod sciana długie na 3 metry i szerokie na jakies 50 cm. Dlatego zapytałem :)
Pozdrawiam

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.729 52 5
Najpierw odpowiedz sobie na pytanie:
Czy chcesz
- kurzołapa-dekorację,czy
- kurzołapa-zabawkę,
- zabawkę, po której chcesz pojeździć do przodu i do tyłu, lub połączyć się z kolegami na imprezach modelarskich, czy
- zabawkę, po której chcesz pojeździć ?

Innemy słowy - tort, moduł, czy dioramę ?

Jak sobie odpowiesz na to pytanie, to będziesz wiedział, jakie pytania nam zadawać. A my będziemy wiedzieli, jak Ci pomóc.
:)

dany

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Szlak dwu torowy z trapezem. Możesz dostawić nastawnię, trafo, przejazd, dom dróżnika, magazyn torowca, gospodarstwo rolne, karmik dla zwierząt z amboną dla myśliwych i co tam jeszcze chcesz. Możesz chwile manewrować, masz piękną dioramę i gotowy szlak na spotkanie bo jazda samemu zawsze się kiedyś nudzi. A jeszcze świstak na skale i dekoder z odgłosami świstania.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 5
Planuję 5
Planuję 20
Planuję 11
Planuję 95