• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

PKP Cargo zmiana barw?

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.695 47 0
Mam pytanie czy PKP Cargo ma zamiar zmienić barwy? Dziś jadąc z Radomia widziałem skład zupełnie nowych węglarek w oznaczeniu PKP Cargo Service.Ogólnie nie było by nic dziwnego gdyby nie ich zielony kolor.Nie mogłem zrobić fotki bo trafił się kibel po modernie bez otwieranych okien a przez małe uchyjne było ciężko.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.695 47 0
No i dobrze widziałem przez okno.Zdjęcie znalezione na stronie Cargo Servisu, ale sądząc po śniegu to już dawno takowe się "turlały" po torach.Jakoś dopiero teraz mi się trafiły.

408Wb_1.jpg

Dabas

Aktywny użytkownik
Reakcje
19 0 0
Roco ma coś co by się nadawało na bazę dla 408W?
Bo dotychczasowe Eaos-y od Roco to przedstawiciele typu 462V
Wydawało mi się że jedynie Fito-węglarki to baza dla 408

Reakcje
1.782 13 0
Doszły mnie słuchy ,że PKP Cargo ma wejść na giełdę..... może to stara wiadomość , ale taka rozmowę usłyszałem kilka dni temu między pracownikami z "górnej półki" ...

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wygląda na to że zielonych węglarek PKPCS jest w całej Polsce max 20 (słownie: dwadzieścia sztuk) zakładając że wszystkie są zielone. Czyli totalna egzotyka. Równiez na stronie PKPCS widnieje liczba posiadania 171 szt. wagonów wszystkich typów.