• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Piko SmartControl WLAN

Michstrow

Nowy użytkownik
Reakcje
20 0 0
Zgubiłem się! Kupiłem lokomotywę SM31 (Piko 52302) i nawet nie wiedziałem że w wersji cyfrowej, kopara mi opadła jak zaczął silnik pracować! Troszkę pochodziła na sterowaniu analogowym i nie było wyjścia, kupiłem SmartControl, po podłączeniu lokomotywa od razu była widoczna i jeździła ujawniając masę opcji, tyle że miała wyświetlany obrazek innej lokomotywy, lista obrazków była pusta. Dziś z nudów coś zacząłem grzebać, coś nacisnąłem w kontrolerze, lokomotywa przestała reagować ale pojawiła się lista obrazków... tylko że nie mogę odzyskać kontroli nad lokomotywą, kontroler jej nie widzi, lista lokomotyw jest pusta, tak samo jak lista semaforów i zwrotnic których nie mam.

Cóż mogłem nacisnąć i jak to odwrócić, chyba nie usunąłem za pomocą wifi danych z płytki krzemowej w lokomotywie?!

OP
OP
M

Michstrow

Nowy użytkownik
Reakcje
20 0 0
Udało się, lokomotywa wykryta. Gdyby ktoś zgubił swoja to: Ustawienia centralki > ustawienia ogólne > ustawienia toru > RailCom+ ustawienia > Szukam RC+Lokomotywa. I po tym pojawił się komunikat o wykryciu nowej lokomotywy.

...tylko znów, nie mam obrazka z SM31, nie widać go nigdzie. Mam obrazek od BR218?