• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Piko Smartcontrol wlan Lok zatrzymuje się

R.B.97

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam. Jestem nowym użytkownikiem Piko Smartcontrol wlan, po uruchomieniu napięcia w torze przyciskiem stop lokomotywa rusza sama z dużą prędkością i początkowo nie reaguje na komendy z pilota po chwili zaczyna reagować. Po zadaniu kierunku i prędkości lokomotywa porusza się jakiś czas normalnie po czym zatrzymuje się i mruga światłami, po krótkiej chwili znów rusza i cykl się powtarza. Zatrzymanie nie jest regularne nie ważne czy lokomotywa jedzie sama czy z wagonami. W monitorze toru w momencie zatrzymania lokomotywy natężenie prądu spada do zera tak jak by centralka wykrywała zwarcie, tak mi się wydaje. Lokomotywa To br 218 z zestawu startowego Piko 59014 z tego samego zestawu pochodzi kontroler i centralka. Ktoś się już spotkał z takim zachowaniem taboru przy Piko Smartcontrol wlan i może mi coś podpowiedzieć?