• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Piko SmartControl light+wlan na jednej makiecie?

Reakcje
3 0 0
Czy ktoś z Was próbował podłączyć na jednej makiecie do tego samego systemu torowego równocześnie centralkę piko smartcontrol light i WLAN? Czy to w ogóle możliwe i czy zadziała takie podwójne sterowanie?

railbox

Aktywny użytkownik
Donator forum
Producent
Reakcje
215 0 2
Tak nie można robić. Centralka zawsze musi być jedna.
Z tego co widzę to PIKO WLAN w ogóle nie ma możliwości podłączania innych manipulatorów niż ich bezprzewodowy.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.588 29 1
Centralka zawsze musi być jedna.
Znaczy to dokładnie to, co znaczy. Dwie centralki nie mogą ze sobą współpracować w jednym układzie.
Można ewentualnie użyć 2 manipulatorów w połączeniu z 1 centralką.
Ze względu na to, że jeden z nich jest po kablu, a drugi WLAN, to nie wiem jak i czy można razem ze sobą połączyć.
Na pewno manipulatora WLAN nie podłączysz do kablowej centralki.
Czy kablowy manipulator podłączysz do centralki WLAN, to nie wiem.
Na pewno podłączysz dwa manipulatory kablowe do centralki kablowej (potrzebny mały rozdzielacz).
Czy do centralki WLAN podłączysz 2 manipulatory WLAN, niestety nie wiem, choć jest to prawdopodobne.
Dokładniej może ktoś uzupełni, bo ja nie używam sterowania PIKO.

Ostatnio edytowane:

Mario

Użytkownik
Donator forum
Reakcje
53 0 0
Kiedyś przez pomyłkę podłączyłem dwie centralki Roco do tej samej makiety i nic nie jeździło. Na szczęście nic się nie popsuło może dlatego, że ten duopol nie trwał długo. Ogólnie nie polecam, bo to tak jakby mieć dwóch szefów na tym samym stanowisku z tymi samymi uprawnieniami. Trzeba by było ich jakoś koordynować ;)